Nyheter  Tirsdag 12. oktober 2021

Sangerfestival 2022


Landsfestival i Jurmala 10. til 13. juni 2022

Jurmala soloppgang

Soloppgang i Jurmala

Norsk sangerforum inviterer igjen til festival for kor og sangere. Som alltid, har vi funnet et idyllisk sted å treffes for å synge, nyte og oppleve sammen. Denne gangen arrangerer vi festivalen i Jurmala - en by som ligger på stranden i Rigabukta i Latvia. Norsk sangerforums festivaler er både for kor og for enkeltsangere. På festivalen vil du få anledning til å synge hver eneste dag, uansett om du reiser sammen med et kor, sammen med en mindre gruppe fra koret ditt, eller reiser alene. En del kor reiser sjelden eller aldri på tur sammen, fordi noen av sangerne har en arbeidssituasjon som gjør det vanskelig å dra på tur. På festivalene våre er felles sang et viktig element, så her ønsker vi alle velkommen. Hvis ikke alle medlemmene av koret ditt har anledning til å reise, er det altså ingen grunn til at du personlig skal gå glipp av festivalen. Opplæring og opplevelser går hånd i hånd under festivalene våre. Når du reiser hjem fra festivalen, har du lært litt ny musikk i tillegg til at du har minner om gode opplevelser i trygge omgivelser.Har du lyst til å ta med deg kjæresten din, er hun eller han selvsagt velkommen også.

.

Kor i kirke

Sang fra morgen til kveld

Det viktigste er musikken. Har dere lyst til å synge en konsert under festivalen? Det blir det selvsagt anledning til. Vi organiserer konserter med deltakerkor i den fineste konsertkirken i Jurmala. I parker og kafeer blir det også spontankonserter utover kveldene. Som alltid på festivalene våre, kommer du til å lære noe nytt underveis. To formiddager bruker vi noen timer til å lære baltisk musikk sammen. Og rosinen i festivalpølsa vår er åpen sang - en form for sangaktivitet som du kommer til å forelske deg i så snart du får oppleve det.

Jomasgata


Rav og velvære

Alle deltakere på festivalen blir innkvartert på et firestjerners hotell som heter Jurmala SPA. Det ligger noen minutter gange fra den berømte sandstranden i Jurmala. Mer enn tre mil med strand står til din disposisjon. På hotellet finner du et av regionens største spa - med en rekke bassenger, saunaer, treningsrom og en omfattende meny av velværetilbud. Rett utenfor hotelldøren ligger en gågate full av kafeer, restauranter og spennende butikker. Her finner du mat for alle ganer og lommebøker, og her kan du finne det ravsmykket du alltid har ønsket deg.

Europa Cantat Chamber Choir nær


Programmet for festivalen

Med forbehold om endringer

Fredag 10. juni

Avreise med fly fra Norge

Transport med buss fra Riga lufthavn til Jurmala SPA hotel

Middag på egenhånd

Musikalsk velkomstsamling etter middag

lørdag 11. juni

Frokost på hotellet

"Med baltisk stemme - vi synger musikk fra Østersjøen" - seminar for alle deltakere

Lunsj på hotellet

Ettermiddagskonserter med deltakerkor

Middag på egenhånd

Uformelle minikonserter. Festivaldeltakerne synger på uterestauranter og i parker og hager

Søndag 12. juni

Frokost på hotellet

"Med baltisk stemme - vi synger musikk fra Østersjøen" - seminar for alle deltakere

Lunsj på egenhånd

Åpen sang (open singing) sammen med deltakere og lokalbefolkning. Dette har vært et viktig innhold i festivalene våre i mange år. Dette er verken en konsert eller en korøvelse, men det er en sangaktivitet hvor hvemsomhelst kan delta - bare for å synge sammen. Vi lærer enkle sanger på stedet og synger sammen med andre festivaldeltakere og alle andre som har lyst til å delta der og da. Åpen sang tar oss rett inn i musikken og gjør oss alle til del av en felles musikkopplevelse

Festmiddag på hotellet

Mandag 13. juni

Frokost på hotellet

Utsjekk

Transport til Riga lufthavn

Retur med fly til Norge

The Vibe

Hvordan melder du deg på?

Som tidligere er det ingen deltakeravgift på festivalen vår. Det du betaler dekker reise, opphold og enkelte måltider, som beskrevet i programmet. Alle utgifter til det musikalske innholdet dekkes av Norsk sangerforum.

Det er vår samarbeidspartner The Vibe som håndterer påmeldinger til festivalen. Vi har begrenset med plasser på festivalen, og førstemann til mølla er det som gjelder fram. For å melde deg eller koret ditt på til festivalen - send en epost til top@thevibe.no Da kommer du i kontakt med Trond Olav, som vil sende deg et tilbud tilpasset nettopp deg eller ditt kor. Har dere lyst til å bli i Latvia en ekstra dag? Vil dere ha tilslutningsreise fra hjemstedet deres? Trond Olav hjelper dere med det også.

Hvis du skal reise sammen med hele koret ditt, er det ikke sikkert dere vet eksakt antall reisende ennå. Men vent ikke med å melde dere på, dere kan justere deltakerantallet etterhvert.