Korhistorier og møter.

Østfold sangerforum er aktive i medlemskontakten og vil gjerne fortelle de gode korhistoriene.

Risikoret i parkeringshus
Spill av video

Kor i en Koronatid

Siden 12. mars har det vært umulig å møtes å synge sammen for kor og ensembler. Men en felles innsats fra Norsk musikkråd, Musikkens studieforbund, Koralliansen (Der Nsf er med) og andre sjangerorganisasjoner munnet ut i en "Veileder for smittevern" og det åpnet opp for muligheter. Se videoen og følg med på hva Risikoret fra Fredrikstad gjorde. (Ta kontakt med parkeringsetaten!) Et nystarta ensemble i Nedre Glomma-regionen kontaktet selskapslokaler i nærheten og fikk øvinslokale der til en overkommelig penge. Tenk kreativt og del ideer!

Polyfonic 2

5 år og jubileumskonsert

Styreleder og styremedlem i Østfold sangerforum ble invitert til jubileum med "Polyphonic", et kor fra Moss (Damer) som synger rytmisk musikk, og gjør det bra. Stinn brakke på "Verket". Styreleder i Østfold sangerforum, Kari Spæren Sand, overrakte blomster og gode ord!

Kor 3

Årets Panoramakonsert ble en suksess!

Så var årets Panorama-konsert historie!, En nesten fullsatt aula (Biblioteket i Fredrikstad) ble presentert for åtte opplagte kor og ensembler. Her fikk publikum oppleve kraftfull mannskorsang, kule jazzlåter, pop og viser arrangert for kor, damestemmer med Mendelsohn og Nystedt på programmet, samt folkemusikk og sanger fra vårt eget fylke. Dette var femte gangen Østfold sangerforum arrangerer "Panorama-konsert", og opplevelsen og tilbakemeldingene fra publikum og korister tilsier at vi smeller til neste år også. Takk til korene, takk til publikum og takk for at vi har aulaen! Første opptreden for vokalensemblet Viva Voce fra Rakkestad i Østfold sangerforum-sammenheng. Det ble et veldig hyggelig bekjentskap.

Strand

Landsfestival 2020

Sett av datoene 11. til 14. juni 2020. Da kan du, enten alene, sammen med venner fra koret - eller sammen med hele koret ditt, bli med på den neste landsfestivalen vår. Den foregår i Jurmala i Latvia. Her byr vi på mange musikkopplevelser, mer enn tre mil med sandstrand, trygge omgivelser og minner for livet.
Etter flere festivaler i Italia, legger Norsk sangerforum nå veien over Østersjøen. Nå skal vi innta Jurmala - som ligger på stranden i Rigabukta - hvor du får bli kjent med lokal kultur og musikk, synge fra morgen til kveld og nyte vakre og trygge omgivelser.
Vi sender snart ut mer informasjon til alle medlemskorene våre. Men allerede nå kan du begynne å glede deg.

2019 Dirigentkurs 1

Dirigentkurs 1

Østfold sangerforum har stått som teknisk arrangør av dirigentkurs 1 i regi av Koralliansen! 1.-3. februar gjennomførte Ingrid Danbolt første kurshelg med seks svært entusiastiske deltakere i kurs 1. To av deltakerne kommer fra musikklinja på Greåker videregående skole. Vi har gjort det til en tradisjon å spandere disse kursene på ungdommene. De er framtida!😊 Nå er kurset ferdig, 10. - 12. mai var avslutningshelg der Ingrid Danbolt delte ut diplomer til deltakerne. De aller fleste av deltakerne deltar på dirigentkurs 2 høsten 2019. Sånt er gøy!

Amasing

Amasing jubilerer!

Gratulerer med 10 år Amasing! Takk for en fantastisk konsert fra Barnekoret, Juniorkoret, Ungdomskoret og Voksenkoret! Og for en dirigent!

Nordic docs

Nordic Docs og Østfold sangerforum

Torsdag 9. til søndag 12.mai 2019 ble filmfestivalen Nordic Docs arrangert i Fredrikstad. Festivalledelsen henvendte seg til oss. Vi samarbeidet og gjorde oppmerksom på de mange godbitene på programmet for korsangere og musikkfrelste for øvrig. Vi var en fin gjeng som lot oss overbevise og så filmen "For vi er gutta". Stor opplevelse på mange måter. Neste år er vi med igjen.

https://www.nordicdocs.no/

Musescore

Musescore - kurs

3. april 2019 arrangerte Østfold sangerforum kurs i bruk av Musescore Ved å bruke Musescore får du tilgang til et førsteklasses notasjonsprogram, et enormt notearkiv og ikke minst, muligheten til å lytte til dine egne øvingsfiler på mobilen. Musescore er et dugnadsprosjekt med åpen kildekode, og det ekspanderer voldsomt. Norsk sangerforum er tungt inne i utviklingen.

Charlotte dirigerer 3

Charlotte Davidsen ( i midten for den som er i tvil!) har fullført Koralliansens dirigentkurs 1, 2 og Rytmisk korledelse. Østfold sangerforum har vært teknisk arrangør av to av dem. Nå dirigerer hun A!Choir og er coach for Risiboys! Onsdag 15. mai dirigerte hun begge korene på en konsert på Magenta i Gamlebyen, Fredrikstad! Koralliansens satsing på nye dirigenter bærer frukter, og vi i Østfold sangerforum synes det er veldig inspirerende at "dirigentspirer" og erfarne dirigenter melder seg på når vi er tekniske arrangører.

Musescore i Østfold!

Svært vellykket kveldskurs i bruk av Musescore 3. april 2019. Musescore er et notasjonsprogram, en notebank der du kan søke i tusenvis av kor-noter og en mulighet til å laste dine arr. og din stemme ned på en app. på mobilen. Øv overalt! 20 deltakere i en meget arbeidsom atmosfære, trygt og kompetent ledet fram av Sigurd Engesnes fra Norsk sanger forums sekretariat. Morsom å være arrangør når korfolket responderer. Takk til deg, Sigurd!

Etter kurset har koret Citadell Musica arrangert sin egen Musescorekveld der de som deltok på kurset Engeset holdt deler kunnskapen med de øvrige deltakerne. Artig med spredningseffekt!

Tripp-trapp-tresko-Hvaler-trivselskor
Samarbeid-om-noteskriving
Monica-og-Birgitte
Kursdeltakere-2
Kursdeltakere-1
Dyp-konsentrasjon
Hege-H-3

16. mars 2019 Stemmebruksseminar med Hege Holmquist og Mads Andre Solli

30 fornøyde deltakere da Østfold sangerforum satte fokus på stemmebruk for den enkelte og som deltaker i gruppe. Sangere fra ni - ti ulike kor deltok, og de åtte timene vi var sammen gikk unna som en vind! Det skyldtes ikke minst dyktige kursholdere. Sangpedagog Hege Holmquist og pianist/innøvingsleder Mads Andre Solli er et sprudlende og ikke minst meget kompetent par, og de makter å formidle sanglige råd til den enkelte. Det er inspirerende å arrangere kurs når det blir venteliste. Vi satser på flere slike kurs.

Korsangere-1-2
Hege-og-Mads-Andre-2
Hege-H-2
Hege-H-1
Bilde-8

Medlemsmøte med spennende program og godt oppmøte!

4. mars var det duket for medlemsmøte i Østfold sangerforum. Representanter for tolv av korene våre i Østfold stilte på Lions-huset i Skjeberg, som forresten egner seg veldig godt til møter av denne typen. Flotte lokaler! Leder Kari Spæren Sand ønsket velkommen, og så fikk korene ordet i en sesjon der de fortalte om eget kor,sitt inntrykk av Norsk sangerforum og Østfold sangerforum og sine ønsker i forhold til hva organisasjonene skal være og gjøre. Dette er informasjon og ønsker vi tar med oss i prosessen med å gjøre NSF og ØSF tjenlige for korene. Leder delte ellers ut informasjonshefter om vervingsarbeid før organisasjonskonsulent Sigurd Engesnes i NSF fortalte om og viste eksempler på Musescore, et notasjonsprogram og notearkiv av dimensjoner, samt medfølgende app der du som korsanger kan lytte til og trene på dine korsatser hvor som helst og når som helst. Dette utløste stor interesse. ØSF tok engasjementet på alvor. Vi arrangerer kurs i Musescore allerede 3. april 2019. (Se aktiviterer) Før vi gikk fra hverandre var det trekning i et lite lotteri, og fem kor gikk fornøyde hjem med bidrag til korkassa. Kjempekveld.