Aktiviteter

Benedikte Kruse

Rytmisk musikk i kor med Benedikte Kruse

Koralliansen, med Østfold sangerforum som teknisk arrangør, inviterer til:
Dirigentkurs med temaet Rytmisk musikk i kor med Benedikte Kruse. Les alt om kurset her.
Dato
:
15.04.2023 kl. 10:00-16:00
16.04.2023 kl. 10:00-16:00

Sted:
Bøndernes Hus i Råde Mosseveien 6, 1640 Råde
Pris:
kr. 600,-
Påmeldingsfrist: 15.03.2023
Påmelding
: Bindende påmelding. Send e-post til k.sand@icloud.com med navn, fødselsår, adresse, mobnr., e-postadresse, stemmegruppe og navn på kor du dirigerer.

Steffen Kammler

Dirigentkurs - Kor og instrumentensembel ved Steffen Kammler

Koralliansen og Østfold sangerforum inviterer til fordypning i ledelse av kor og instrumentensembel. Dette er et dirigentkurs der dirigenten gis anledning til å dirigere både kor og et ensemble. Koralliansen har laget et program for dirigentopplæring der dirigenter kan styrke sin kompetanse innenfor kordireksjon. Les hele artikkelen her.

Dette er et helgebasert kurs med kursstart:
Dato: 13. – 14. mai 2023
Klokkeslett

Lørdag kl. 10:00 - 16:00
Søndag kl. 10:00 - 16:00
Sted:
Bibliotekets Aula, Fredrikstad
Deltakeravgift:
Kr. 1.000,-
Bindende påmelding innen 15.04.2023 sendes til Kari Spæren Sand:k.sand@icloud.com - Mobil: 47 27 94 96
Påmeldingen må inneholde navn, adresse, mob.nr., fødselsdato, kor- og organisasjonstilhørighet, samt stemmegruppe.

Staffan og Sara

Barbershop for dirigenter og korsangere!

Koralliansen med Østfold sangerforum som teknisk arrangør inviterer!

Dato: 24.09.2022 kl. 10:00-18:00

25.09.2022 kl. 10:00-14:00

Sted: Fredrikstad

Pris: kr. 600,-

Påmeldingsfrist: 01.08.2022

Påmelding: Bindende påmelding. Send e-post til k.sand@icloud.com med navn, fødselsår, adresse, mobnr., e-postadresse, stemmegruppe og navn på kor du dirigerer/synger i.

Målet med seminaret er å gjøre deg som dirigent mer bevisst på de verktøy du har til rådighet når du arbeider med barbershop. Vi henvender oss til dirigenter, men også til korsangere! Les mer her: Barbershop for dirigenter og sangere

Hvaler trivselkor

Korslepp i Fredrikstad september 2022

KORSLEPP I FREDRIKSTAD

3. SEPTEMBER 2022 GJENTAR VI SUKSESSEN FRA I FJOR OG LAR KORENES SANG FÅ LJOME I GAMLEBYEN OG I FREDRIKSTAD SENTRUM!

PER 1. SEPTEMBER ER 10 KOR PÅLMELDT.

Lørdag 3. september 2022 fra kl.13:00 til 16:00 blir det "Korslepp" i Fredrikstad. 10 kor som er organisert i Østfold sangerforum vil synge

* på Cafe Magenta
• ved Gamlebyen Modelljernbanesenter•
ved sofaen i Nygaardsgaten•
ved plankebæreren på Stortorget
• og ved Litteraturhuset.
Korene roterer rundt og synger alle disse stedene. I tillegg vil nok mange kor synge spontant utenom disse plassene, f eks. v/fergeleiene, på ferga ol.

Følgende kor deltar:
• Risiboys
•Risikoret
• Hvaler Trivselskor
• Sangkoret Varden
• Trivselskoret Rolvsøy
• Sangkoret Harmoni
• Vokalgruppa Munter og Moll
• Vox
• Sangkoret Freidig
• Vokalensemblet KoDa

Vær på utkikk etter korene som skaper liv, sang og glede i byen!

BÅTHUSET SCENE ER ÅPENT FOR SLITNE KORSANGERE NÅR KONSERTRUNDEN ER FERDIG.AVSLUTNING PÅ BÅTHUSET SCENE FRA KL. 1700 MED MATSERVERING KL. 1800 OG MER SANG! (ÅPEN SCENE).

Spørsmål kan også rettes til Kari Spæren Sand på 47279496

MED ENGASJERT HILSEN ØSTFOLD SANGERFORUM
VED STYRELEDER KARI SPÆREN SAND

Andreas Stensholt

Grunnkurs i dirigering

Koralliansen, med Østfold sangerforum som teknisk arrangør inviterer! Dette er et basiskurs. Kanskje er du helt ny som hjelpedirigent? Du hjelper kanskje til med stemmeøvelser, er notekyndig og vil litt mer? Målgruppen for dette kurset er de som ønsker å lære mer om faget korledelse. Så her er det bare å hive seg på!

Koralliansen har laget et program for dirigentopplæring der dirigenter og hjelpedirigenter som ikke har musikkutdanning kan styrke sin kompetanse innenfor kordireksjon.

Dette er et helgebasert kurs med kursstart:

Dato: 15. – 16. oktober 2022

Klokkeslett: Lørdag kl. 10:00 - 16:00

Søndag kl. 10:00 - 16:00

Sted: Kulturskolen i Fredrikstad

Deltakeravgift: Kr. 600,-

Bindende påmelding innen 15.09.2022 sendes til Kari Spæren Sand:

k.sand@icloud.com

Mobil: 47 27 94 96

Påmeldingen må inneholde navn, adresse, mob.nr., fødselsdato, kor- og organisasjonstilhørighet, samt stemmegruppe.

Instruktør: Andreas Stensholt!

Grunnkurs i dirigering

Ingrid Danbolt

Koralliansen og Østfold sangerforum inviterer til Dirigentkurs 1

Dette er et basiskurs. Ny som dirigent? Hjelpedirigent? Vil litt mer? Målgruppen for dette kurset er de som ønsker å lære mer om faget korledelse.

Koralliansen har laget et program for dirigentopplæring der dirigenter og hjelpedirigenter som ikke har musikkutdanning kan styrke sin kompetanse innenfor kordireksjon.

Hør hva Kirsten Gudim-Jørgensen sier om kurset: Til deg som vil utforske «dirigentyrket», meld deg på Dirigentkurs 1. Ingrid er en engasjert og fantastisk instruktør. Vi var alle nybegynnere og fikk god og interessant undervisning i oppvarming, slagteknikk og innstudering. Dette kan anbefales,

Dato: 15. – 16. oktober 2022
19. – 20. november 2022
Klokkeslett: Lørdag og søndag kl. 10.00 – 18.00
Sted: Kulturskolen i Fredrikstad
Deltakeravgift: Kr. 1200,- for 2 helger
Bindende påmelding innen 15.september 2022 sendes til Kari Spæren Sand:
k.sand@icloud.com
og må inneholde navn, adresse, mob.nr., fødselsår, kortilhørighet, samt stemmegruppe.

Les mer her: Dirigentkurs 1

Ingrid Danbolt

Koralliansen og Østfold sangerforum inviterer til Grunnkurs i dirigering

Dette er et basiskurs og per 5. november er det seks påmeldte og en del andre som vurderer om de skal hive seg på. En gruppe fra Borg Vokal er øvingskor. Dette blir topp. Kanskje er du helt ny som hjelpedirigent? Du hjelper kanskje til med stemmeøvelser, er notekyndig og vil litt mer? Målgruppen for dette kurset er de som ønsker å lære mer om faget korledelse. Vi gjør oppmerksom på at grunnkurset arrangeres på samme tid og sted som avslutningshelgen for dirigentkurs 2. Dette kan bli en helg med et helt spesielt kormiljø! Så her er det bare å hive seg på!

Koralliansen har laget et program for dirigentopplæring der dirigenter og hjelpedirigenter som ikke har musikkutdanning kan styrke sin kompetanse innenfor kordireksjon.

Dette er et helgebasert kurs med kursstart:

Dato: 20. – 21.november 2021

Klokkeslett: Lørdag kl. 10:00 - 16:00

Søndag kl. 10:00 - 16:00

Sted: Kulturskolen i Fredrikstad

Deltakeravgift: Kr. 600,-

Bindende påmelding innen 01.10.2021 sendes til Kari Spæren Sand:

k.sand@icloud.com

Mobil: 47 27 94 96

Påmeldingen må inneholde navn, adresse, mob.nr., fødselsdato, kor- og organisasjonstilhørighet, samt stemmegruppe.

Formål

Ved å legge vekt på individuelle og kollektive musikalske ferdigheter skal opplæringen bidra til å utvikle egenskaper som er viktige for personlig mestring, både i kormusikken og i andre sammenhenger. Gjennom møte med andre deltakere, skal opplæringen også gi mulighet for felles musikalske opplevelser og erfaringer.

Kunnskap i grunnleggende dirigering, sangteknikk og musikklære er en viktig forutsetning for korledelse. Kursene skal bidra til å sikre tilegnelsen av denne kunnskapen gjennom grunnopplæring i direksjon, repertoarkunnskap, ledelse, musikkteori og praktisk arbeid.

Fra teori til praksis

Den beste læringen er å selv overføre teori til praksis. Vi oppfordrer kursdeltakerne til å praktisere i tilhørende kor.

Mål for kurset

Ved fullført kurs er det forventet at kursdeltakeren:

behersker grunnleggende takteringsfigurer.

behersker dirigeringsteknikker som enkle innsatser og avslag.

Arbeids- og undervisningsformer

Praktisk arbeidKorte forelesninger

Instruktør

Kursansvarlig: Ingrid A. Danbolt

Ingrid A. Danbolt har hovedfag korledelse fra Norges Musikkhøgskole og jobber som 1. lektor i musikk ved Institutt for lærerutdanning på OsloMet – Storbyuniversitetet. Hun har mottatt to internasjonale dirigentpriser, samt Skedsmo kommunes kulturpris. Ingrid har dirigert flere ulike blandakor og kammerkor og har for tiden ensemblet Neon Vokal, som ble kåret til Norgesmester under NM for kor 2017! Hun har også vært produsent for større musikalproduksjoner, blant annet i Den norske opera og ballett.

Ingrid holder jevnlig seminarer og kurs for sangere og dirigenter, og er ivrig opptatt av hvordan repertoaret kan bidra til korets utvikling. Vi i Østfold sangerforum bruker Ingrid som instruktør når vi er tekniske arrangører for Koralliansens dirigentutvikling. Ingrid inspirerer

Ostfold sangerforum

11. september 2021 Østfold sangerforum arrangerer "Korslepp"!

Covid-19 har forandret hverdagen til korsangere. Pandemien har satt en stopper for øvelser og konserter i lang, lang tid. Men tidene forandrer seg, og derfor la Østfold sangerforum til rette for et realt «Korslepp» i Fredrikstad den 11. september. På utvalgte steder på gater og torg i sentrum og i Gamlebyen fant korene strandflagg (Vi synes det er bedre enn Beach flags), merket med Østfold sangerforum. Her fikk de som var ute i byen få oppleve kor og korsang i fri dressur. Tilbakemeldingene er positive, dette vil korene våre ha mer av. På sangens vinger!

Korsangerne sparket dagen i gang på Båthusteateret. (Kick off!) Etter å ha sunget sunget seg gjennom fem poster ble Korsleppet avsluttet på Båthusteateret med fri scene for korene, kulturinnslag og mat. (Alt innenfor FHIs og kommunens pandemiregler.)

Fredrikstad lot seg underholde av kor!

Dirigentkurs 1

9. - 10. mai Dirigentkurs 1

Siste helg i Koralliansens Dirigentkurs 1 i regi av Koralliansen og Med Østfold sangerforum ble gjennomført med Ingrid Danbolt med kursansvarlig. Østfold sangerforum fikk tak i store og godkjente lokaler, og kurset ble gjennomført etter alle de sikkerhetsregler som er pålagt oss! Phønix i Fredrikstad ble bygd i 1875, er nyrestaurert og et ærverdig bygg i vestre Fredrikstad. Her jobbet og trivdes Ingrid og fem dirigentspirer. Det er spesielt inspirerende at vi stadig får med ungdom fra musikklinjene på de videregående skolene i Østfold/Viken. (En deltaker var syk og kunne ikke delta.)

Mentorsamling Kammler

29. februar 2020 Mentorsamling i Råde

Da er mentorsamlingen i regi av Koralliansen med Østfold sangerforum som teknisk arrangør gjennomført. 60 sangere fra Sangkoret Harmoni, Vokalensemblet Koda og Råde vokalensemble med Steffen Kammler som mentor hadde en spennende og lærerik dag sammen i Bøndenes hus i Råde. Stor stemning!

Ingrid Danbolt

Dirigentkurs 1 - Våren 2020

Koralliansen arrangerer Dirigentkurs 1 med Østfold sangerforum som teknisk arrangør våren 2020. Dette er et kurs for deg med ingen eller bare erfaring som dirigent. Kurset går over to helger og er på 32 timer. Per i dag er det åtte - 8 - påmeldte til kurset. (Det er fremdeles mulig å melde seg på, men vær rask!)
Datoer: 1. - 2. februar og 9. - 10. mai 2020
Instruktør: Ingrid Danbolt(Se bildet!)
Pris: Kr. 1200,-
Sted: Første kurshelg - Kulturskolen i Fredrikstad. Dokka 3B, 1671 Kråkerøy. Andre kurshelg - Fredrikstad - Vi arbeider med to alternativer.
Påmelding: Mail sendes: k.sand@icloud.com og må inneholde
* fødselsår
* adresse og mob.nummer
* stemmegruppe
* Kortilhørighet
Påmelding er bindende. (Det er viktig å huske dette.)

Meld dere på!

Norsk_sangerforum_-_logo

Stemmebruksseminar

Østfold sangerforum arrangerte stemmebruksseminar med Hege Holmquist og Mats-Andre Soli lørdag 16. mars kl. 10.00 til 1800. Kurset ble fulltegnet med 30 deltakere og ble en stor suksess. Veldig mange gode tilbakemeldinger.

Vi vurderer sterkt å arrangere flere slike seminarer!