Nyheter  Onsdag 2. november 2022

Sangerfestival 2022 i Molde - Norsk sangerforum sin dag for markering av Frivillighetsåret

Lørdag 22.oktober, fikk mange oppleve korsang i Molde sentrum. 230 korsangere fra 10 kor deltok på sangerfestivalen i Molde den dagen.
For en dag, det ble korsang i strålende høstsol.

Lørdag 22.oktober fikk vi markert frivillighetens år 2022, som var «vår dag» til å markere frivilligheta og korsangen. Det ble virkelig «Høstens vakreste sangerfestival». Vi fikk en fantastisk dag å markere dagen på, kunne ikke fått det bedre med det flotte været.

Kor-stafetten på torget og rådhusplassen var utrolig bra, med mye folk som fikk med seg flott korsang fra 10 kor. I de fleste voksenkor er gjennomsnittsalderen høy, og for oss var det viktig å få med både unge og eldre. Dette fikk vi vist fram på vår sangerfestival der alderspennent var fra 6 år til over 80 år. Det nye ungdomskoret fra Molde og kulturskolens barnekor deltok på kor-stafetten.

Vi fikk og en storslagen konsertopplevelse på kvelden i Rådhussalen, med kor fra Ålesund, Gjemnes, Åndalsnes, Aukra og Molde.

Korsangen er et av de viktigste møtestedene hver uke på tvers av alder, kjønn, hudfarge og funksjonsnivå. Lokalsamfunnet blir formet av de som bor der, og gjennom aktiv deltakelse i en meningsfylt aktivitet som korsang er, skapes det også vennskap på tvers av kulturelle ulikheter på en sosial møteplass med stor takhøyde og god stemning.

Og det var denne møteplassen jeg ønsket å formidle til folket under frivillighetsåret, for korsangen er så viktig for så mange.

Vi som arrangør hadde en flott dag, og jeg tror alle korsangerne nytte dagen sammen med oss.

Andalsnes damekor
Von Dess 2
Moldekoret 2
Molde damekor under konserten
Humla Molde
Haroykoret
Gjemneskoret
Fuglset mannskor
Fjelljom
Det nye ungdomskoret 2