Nyheter  Tirsdag 28. juni 2022

Stemmeteknikk for korister/solister

Akershus sangerforum inviterer til helgekurs 22.-23. oktober 2022 fra kl 11.00 - 16.00 begge dager.

Anna

Kursinnhold: Sangteknikk - Ensemblesang med solistroller - Musikalitet

Kurset passer for alle som synger i kor, og har lyst til å utvikle sine vokalferdigheter. På korøvelsen er det ikke alltid tid til å jobbe med stemmeteknikk. På kurset vil vi fokusere bl.a. på dette. Du vil bli mer kjent med stemmen din.

Kursets varighet er 10 timer - fra kl. 11.00 – 16.00 begge dager, avbrutt av en lunsjpause og flere mindre pauser underveis. Ta med matpakke og drikke (kaffe/te ordner vi).

En selvvalgt sang du vil øve under kurset. Velg hva som helst, bare du liker sangen! Det er også en stor fordel om du kan sangen godt – gjerne utenat! Sangen skal bare være verktøyet, mens fokuset ellers rettes mot andre ting, som for eksempel sangteknikk og musikalsk formidling.
Du vil få pianoakkompagnement til sangen du synger. Du må derfor sende oss noter på forhånd (evt. fra en sangbok med enkel besifring), slik at pianisten får noe å spille etter. Da får du både musikalsk støtte og ekstra inspirasjon til å utfolde deg.

Vi skal også øve inn en felles sang tilpasset gruppen.

Påmeldingsfrist 9. oktober

Maks ant. deltagere: 10 stk! Pris Kr: 1.200,- Faktura vil bli tilsendt.
Kurssted, Akershus musikkråds lokaler, Trondheimsveien 50 E, 2007 Kjeller.


Påmelding

Instruktør Anna Kargaltseva Sandvik er kordirigent og sangpedagog. Hun er opprinnelig fra Ukraina og kom til Norge i 2010. Anna har niårig utdanning som musikklærer, sanger, sangpedagog og kordirigent fra lærerhøyskolen og universitetet (Kyiv National University of Culture and Arts). I 2015-2016 fikk hun videreutdanning i kordireksjon i Oslo ved Norges Musikkhøgskole.Før Anna flyttet til Norge, jobbet hun 14 år som musikkleder ved kulturavdeling på Kyiv National University of Life and Environmental Sciences. Her var hun musikalsk leder for flere solister og sanggrupper innen folklore, jazz, pop og klassisk.Anna har dirigert flere kor her i Norge og stilte seg som solist foran koret. For tiden jobber Anna Sandvik som dirigent i flere kor i Oslo og Viken.

Akkompagnatør Nataliya Shulatova har allsidig kompetanse innen klassisk musikk og korledelse. Hun har tatt sin utøvende utdanning og pedagogikken ved Universitetet i Stavanger, Universitetet i Oslo og Kharkiv I.P. Kotlyarevsky National University of Arts i Ukraina. Hun har vært aktiv som akkompagnatør og kordirigent i musikklivet i Stavanger siden 2000 og senere i Oslo regionen.