Nyheter  Mandag 7. juni 2021

Brukskurs i MuseScore for korister

Akershus sangerforum inviterer til webinar på Zoom torsdag 17. juni kl. 18.30 – 20.30.

Muse Score kor

Brukskurs i MuseScore for korister

Webinaret forutsetter ingen forkunnskaper i MuseScore.

På dette webinaret får du en enkel innføring i notasjonsprogrammet MuseScore. Du vil lære hvordan hver av sangerne kan bruke digitale noter i MusScore til å øve stemmene sine, enten ved datamaskinen eller på smarttelefoner/nettbrett.

Hva trenger du?

En bærbar datamaskin eller et nettbrett eller en smarttelefon (enten iPhone/iPad eller Android-telefon/nettbrett)

Du må laste ned programvaren Musescore til din bærbare maskin før kurset. Klikk på denne lenken: https://musescore.org/nb

I mange kor bruker sangerne MIDI-filer, øvings-CDer eller liknende som hjelp når de skal lære seg stemmene sine. Norsk sangerforum har i samarbeid med teknologiselskapet MuseScore utviklet systemer for å gi sangerne i koret en "digital sangbok" som de kan ha med seg overalt og få hjelp til å øve stemmene sine i bilen, i badekaret, i godstolen og overalt ellers. Koret kan selv produsere øvingshjelpen, og distribuere den til alle sangerne i koret.

Kursholder, Kjetil Aamann, er utdannet i musikkpedagogikk, musikkvitenskap og direksjon. Han har mer enn 30 års erfaring som dirigent og instruktør for kor og andre musikkensembler. Kjetil har arbeidet med musikkteknologi helt siden studietiden. Han har fulgt utviklingen av MuseScore siden 2005, og har brukt programmet som et viktig verktøy i sin musikkundervisning på nettet gjennom hele pandemien.

Kurset er gratis og åpent for alle. Påmeldingslenke.

Påmeldingsfristen er kort 14. juni.

Vi setter pris på om du videreformidler denne informasjonen til alle medlemmene i ditt kor.