Nyheter  Torsdag 5. mai 2022

Lydteknikk for kor - Temakveld

Akershus sangerforum inviterer til temakveld hvor du kan lære om å bruke PA-anlegg i kor. Det skjer onsdag 1. juni klokka 18:30 til 20:30 .

Mic

Når medlemmer av Akershus sangerforum skal arrangere konserter, kan dere leie teknisk utstyr (skikkelig lydanlegg) for en slikk og ingenting fra Akershus musikkråd. På denne temakvelden lærer du hvordan du kan bruke et lydanlegg til å lage fin lyd på konsertene deres.

Er dere flere fra samme kor som har lyst til å delta, er det selvsagt mulig. Det er imidlertid begrenset med plasser på temakvelden.

PA står for Public Address, og er det utstyret som forsterker lyden fra et kor eller et band, slik at publikum som sitter eller står et stykke unna, kan høre hva som skjer på scenen. PA finnes i alle størrelser, fra de minste taleanlegg man bruker på konferanser og lignende, til de største anleggene man bruker på en storkonsert på Wembley. Men teknikken er faktisk helt den samme. Ved å lære hvordan dere kan bruke slike anlegg, vil dere kunne spare inn de tusenlappene dere ellers måtte betale for å leie inn en utenforstående tekniker.

Akershus musikkråd har også flere forskjellige PA-anlegg som de leier ut for en billig penge til korene i Akershus sangerforum. På temakvelden vil du lære om hvordan du kan bruke et slikt PA-anlegg. Du vil lære å sette opp et anlegg og få lyd i det. Du vil lære om forskjellige typer mikrofoner og hvordan du bruker dem. Du vil lære å kunne sette fin lyd for koret ditt.

Temakvelden foregår i lokalene til Akershus musikkråd, Trondheimsveien 50E, Kjeller. (tidligere Tandberg radiofabrikk). Her finner du kart.
For å være med vil det koste deg kr 200,- Meld deg på ved å trykke på lenken under. Det er begrenset med plasser, så vær tidlig ute.

Forkunnskaper? Det trenger du heller ikke. Men ta gjerne med papir og blyant.
Instruktører på temakvelden er Raymond Egge. Han har lang erfaring både som utøvende musiker og som konsertprodusent.
Sjekk gjerne hva du kan leie av utstyr fra Akershus musikkråd: http://www.musikk.no/akershus/prosjekter/tekpool


Kontaktinformasjon

E-post – akershus@musikk.no
Telefon: 63 81 53 65
Adresse: Trondheimsveien 50E, 2007 Kjeller

Påmelding innen 26. mai