Sangteknikk for kordirigenter

Sliter du med å få koret til å synge rent? Med å holde fraser? Trenger du tips til en god oppvarming? Eller er det andre sangtekniske tips du trenger hjelp til? Trøndelag sangerforum i samarbeid med Koralliansen inviterer til kurs i sangteknikk for kordirigenter med Maija Skille som kursholder.

Maija Skille har jobbet i en årrekke som profesjonell operasanger og har de siste årene tatt videreutdanning som sangpedagog i retningen Complete Vocal Technique. I motsetning til tradisjonell klassisk sangundervisning, er CVT en pedagogisk retning som gir konkrete verktøy for å gi en bedre sangteknikk. Med fokus på å forklare ut ifra stemmefysiologiske prinsipper hvordan man kan få stemmen til å låte som du vil, er det en effektiv måte å forstå sangteknikk på. På kurset vil deltagerne få synge i kor selv og det vil også åpnes opp for kortere, individuelle solotimer for noen av dere, foran resten av gruppen. Vi vil også snakke om ulike læringstyper, så du lettere kan nå alle i koret med dine instruksjoner.

Kursholder dirigentkurs

Maija Skille (f. 1978) kommer fra Levanger i Trøndelag og ble i 2009 uteksaminert fra Sibelius-Akademiets operaskole i Helsinki. i 2022 ble hun autorisert pedagog i Complete Vocal Technique etter tre år med studier ved CVI i København. Hun hadde sin internasjonale debut som Bradamante i Alcina ved Teatro Municipal de Santiago i Chile i 2010. I 2012 sang hun 3. dame under urpremieren av Barry Kosky/1927`s prisbelønte oppsetning av Tryllefløyten ved Komische Oper i Berlin. Sesongen 2014/15 var hun engasjert som solistpraktikant ved Nasjonaloperaen, hvor hun sang rollen som Mercedes i Carmen og Flora i La Traviata. Siden har hun vært engasjert som 3. Dame i alle tre sesongene av Nasjonaloperaens oppføringer av Aleksander Mørk-Eidems bejublede versjon av Tryllefløyten. I 2013 sang hun Mrs Doc under verdenspremieren av den nye versjonen av Bernstein’s A Quite Place med Ensemble Modern og Kent Nagano som dirigent. Hun medvirket også på Decca-innspillingen av AQP med Montreal Symphony Orchestra i 2018. Duoen Marianne Meløy og Trygve Brøske har spesialskrevet roller for henne i kammeroperaene Kommentarfeltet (2015) og Krenket (2019). I 2021 skulle Skille ha gjort rollen som Mrs De Rocher i Jakie Heggies suksessopera Dead Man Walking ved Den Norske Opera, men forestillingen ble tatt av plakaten kort tid før premieren grunnet kulturstreiken. Skille har også gjort roller for flere av distrikstoperaene i Norge.Maija Skille har et operarepertoar som spenner fra Polinesso i Ariodante til Mrs Lovett i Sweeney Todd. I 2008 kom hun på 3. plass i Lotte Lenya Singing Competition i New York og i 2009 vant hun Merikanto-sångtävlingen i Finland. Utenom sin utøvende virksomhet jobber hun som sangpedagog og kordirigent.

Praktiske detaljer om kurset:

Sted: Levanger, 18.-19. mars

Klokkeslett 10:00 - 16:00, begge dagene

Pris: kr 600 per deltaker