Rytmisk musikk i kor med Benedikte Kruse

Stavanger 25. - 26. november.

På dette kurset vil vi jobbe med hvordan du som dirigent eller hjelpedirigent kan jobbe med rytmisk musikk i kor og grupper/ensembler!

Kurset passer for også deg som ikke er kordirigent, men som liker å synge og vil lære mer om stemmebruk og rytmisk musikk.

INNHOLD:

• Hvordan skape en felles rytmisk “groove”?

• Ulik stemmebruk til ulik musikk; hvordan jobber vi med klang for å forsterke uttrykket. Vi jobber med forgrunn/bakgrunn, og hvordan få frem melodien.

• Hvordan jobbe for å få korsangere til å lytte til hverandre?

• Hvordan få korsangere som tør å løsrive seg fra notene og snuse litt på improvisasjon i kor!

• Effektiv innstudering; hva skal til for å innstudere godt og effektivt på øret, uten å miste det rytmiske drivet.

Dette, og mye mer, vil Benedikte Kruse demonstrere gjennom forskjellige øvelser, lek og arrangementer.

Siste time begge dager settes av til oppsummering for dirigentene. Resten av kurset passer i tillegg godt for deg som er korsanger, sanger eller sangpedagog og ønsker å lære mer om stemmebruk og har lyst til å utforske din egen musikalitet og kreativitet!

Kurssted: Stavanger kulturskole, Stavanger

Dato: 25. - 26. november

Klokkeslett: Lørdag 10:00-16:00 og søndag 11:00-17:00

Kursavgift: Kr. 600,-/stud. kr. 300

Påmeldingsfrist: Fristen er passert, men vi har noen ledige plasser så det er mulig å melde seg på fortsatt. Første mann til mølla, vi stenger skjemaet når kurset er fullt.

Benedikte Kruse

Benedikte Kruse er utdannet sanger og musikkpedagog fra Norges Musikkhøyskole der hun i 2021 tok sin utøvende mastergrad i jazz- og vokalimprovisasjon sammen med vokaltrioen Små Grå. Hun har i tillegg en bachelor i sang og musikkpedagogikk fra Norges Musikkhøyskole, samt en bachelor i musikkvitenskap fra Københavns Universitet.

Benedikte er fast medlem i vokalgruppa Pitsj og er aktiv som sanger, produsent og komponist i improvisasjonsensemblet Små Grå som bla var å se på NRKScenen høsten ´22. Hun er fast medlem av improvisasjonsteateret «Plutselig Barneteater» som for tiden spiller på Teaterkjellern i Oslo, i tillegg til å ha sin egen podcast.

Ved siden av sitt virke som sanger har Benedikte lang erfaring som dirigent og kursholder der hun holder workshops i alt fra rytmikk, improvisasjon, intonasjon og musikkformidling i kor. Hun var musikalsk leder for «Rytmisk ungdomskor» i 2020-22, og tidligere for Oslo Nye Vokalensemble og Pikekoret.