Nyheter  Torsdag 2. januar 2020

Lydteknikk for kor - temakveld

Når medlemmer av Akershus sangerforum skal arrangere konserter, kan dere leie teknisk utstyr for en slikk og ingenting fra Akershus musikkråd. På denne temakvelden lærer du hvordan du kan bruke et lydanlegg til å lage fin lyd på konsertene deres.

Småmembranmikrofon

Akershus sangerforum inviterer til temakveld hvor du kan lære om å bruke PA-anlegg i kor. Det skjer onsdag 5. februar klokka 18:00 til 21:00.

Som medlemmer av Akershus sangerforum har dere anledning til å leie skikkelig lydanlegg for en slikk og ingenting. Denne kvelden vil du lære å bruke slikt utstyr. Er dere flere fra samme kor som har lyst til å delta, er det selvsagt mulig. Det er imidlertid begrenset med plasser på temakvelden.

PA står for Public Address, og er det utstyret som forsterker lyden fra et kor eller et band, slik at publikum som sitter eller står et stykke unna, kan høre hva som skjer på scenen. PA finnes i alle størrelser, fra de minste taleanlegg man bruker på konferanser og lignende, til de største anleggene man bruker på en storkonsert på Wembley. Men teknikken er faktisk helt den samme. Ved å lære hvordan dere kan bruke slike anlegg, vil dere kunne spare inn de tusenlappene dere ellers måtte betale for å leie inn en utenforstående tekniker.

Akershus musikkråd har også flere forskjellige PA-anlegg som de leier ut for en billig penge til korene i Akershus sangerforum. På temakvelden vil du lære om hvordan du kan bruke et slikt PA-anlegg. Du vil lære å sette opp et anlegg og få lyd i det. Du vil lære om forskjellige typer mikrofoner og hvordan du bruker dem. Du vil lære å kunne sette fin lyd for koret ditt.

Temakvelden foregår i lokalene til Akershus musikkråd, Trondheimsveien 50E, Kjeller. (tidligere Tandberg radiofabrikk). Her finner du kart.

Dyrt? Niks og neida! Dette lar vi deg få helt gratis. Vi må imidlertid vite hvor mange som kommer til å delta, så send en epost til marianne.holm@musikk.no hvor du rett og slett skriver Lydteknikk i emnefeltet og forteller navnet ditt.

Forkunnskaper? Det trenger du heller ikke. Men ta gjerne med det papir og blyant.

Instruktører på temakvelden er Raymond Egge og Kjetil Aamann. Begge to har lang erfaring både som utøvende musikere og som konsertprodusenter.

Sjekk gjerne hva du kan leie av utstyr fra Akershus musikkråd: http://www.musikk.no/akershus/prosjekter/tekpool

Spørsmål? Ta kontakt med Akershus sangerforum v/Kjetil Telefon 63 81 53 65 - e-post kjetil.aamann@musikk.no