Nyheter  Mandag 11. mai 2020

Endelig i gang med korøvelse igjen!

Koret med egen radiator, Song og Spelkorlaget av 8.mars & Søn er endelig i gang med korøvelser igjen. HMS-ansvarlig Ove Nordstokke forteller om hvordan de ivaretar smittevernet.

Song og spelkorlaget 1

Styremøte i Spelkorlaget med god avstand. Kristian Sandvik bruker ropert for å få oppmerksomheten til Jarle Rygg, Jon Helge Rasmussen og Oskar Moen

Koronaepidemien har rammet oss alle. Fra 12. mars førte forbud mot større samlinger til stans i alle planlagt konserter og øvelser. Kreative sjeler traff hverandre på live-sendinger på nettet, men for Song og Spelkorlaget av 8.mars & Søn var øvelse på nett aldri et alternativ. Vi er 65 glade og godt voksne gutter under ledelse av vår dirigent Knut Nøst som måtte innse at vi kun måtte øve hjemme - hver for oss.

2 planlagte sykehjemskonserter har blitt avlyst og 1 støttekonsert til inntekt for et skoleprosjekt på Haiti. Vi håpet lenge på at 17. mai dilten (folketoget) kunne gjennomføres eller at vi kunne markere dagen på en annen måte, men korona har satt en stopper for alt dette.

Spelkorlaget hadde allerede før epidemien en egen HMS-ansvarlig i koret.

Song og spelkorlaget2

Kristian Sandvik informerer koret om de nye smitteverntiltakene som er innført.

Spelkorlaget hadde allerede før epidemien en egen HMS-ansvarlig i koret. At HMS-ansvarlig er sykepleier gjorde jobben med å informere alle om smittesituasjonen enklere og han har fått hovedansvaret med å utarbeide smittevernreglene for koret, basert på den nasjonale veilederen som er utgitt. Smittevern ble et tema på regelmessige styremøter. 5 kunne møtes fysisk med 2 meters avstand. De resterende i styret deltok på telefon.

Alle medlemmene i koret ble holdt oppdatert med e-post hver uke. Spørsmålet tilbake var mange ganger, når kan vi treffes igjen. Det er ikke til å legge skjul på at med en gjennomsnittsalder på 62,5 år er det mange i koret som er i risikogruppen for smitte. Da det ble åpnet opp for øvelser med inntil 50 personer med 1 meters avstand bestemte styret at koret skal ha en "gradvis" åpning av øvelsene.

Stemmen var kanskje noe rusten da ikke alle hadde vært like flinke til å øve hjemme, men nå er vi i gang.

Vi er heldige som har et eget stort lokale, men vi vil være på den sikre siden. Koret har vanligvis strenge regler for fremmøte der man må søke om fritak, men nå ble det åpnet for at det skal være frivillig. De som er syke skal selvsagt ikke delta og det er ikke lov å ta med besøkende. 14 gav tilbakemelding om at de synes det var for tidlig å møtes. De resterende ble delt inn i 2 grupper, med 30 minutters utlufting mellom øvelsene.

Den første øvelsen etter korona ble gjennomført torsdag 7. mai. Gjensynsgleden var stor. Stemmen var kanskje noe rusten da ikke alle hadde vært like flinkt til å øve hjemme, men nå er vi i gang. Antibac, desinfeksjonssprit og beskyttelse for mikrofon er innført som en del av øvelsen. Den sosiale biten med kake og gode samtaler må vente til senere, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Alt skal bli bra - heter det nå.

Vennlig hilsen

Ove Nordstokke

HMS-ansvarlig i Spelkorlaget