Konserterannonser fra medlemskorene

.

Last ned siste konsertkalender

Konsertkalenderen for våre medlemskor i 2017, er under "making" og her kan du se den.  Er ikke koret ditt med her ennå, så gi oss tilbakemelding på troms.sangerforum@musikk.no, så korrigerer vi.

Sangkafe med Sandnessund blandakor 28. febr.

Søndag 28. februar kl. 18:00 ønsker Sandnessund Blandakor velkommen til sangkafé på Sandnessund skole. Inviterte gjestekor er Arctic Voices og Heracleum pensjonistkor.
De byr på korsang og allsang med "vinterlig" repertoar. Utlodning og kafésalg. Gratis adgang. Alle er hjertelig velkommen!

Kom på sangkafe 22. nov med Sandnessund blandakor

Søndag 22. november kl. 18:00 er det tid for sangkafé i gymsalen på Sandnessund barneskole. Sangkaféen arrangeres av Sandnessund Blandakor med Tromsø Trekkspillklubb som spesielt inviterte gjester. Det blir allsang, kafésalg og utlodning med fine premier. Gratis adgang. Sett av et par ettermiddagstimer til hyggelig  samvær i sangens tegn, sier koret i ei melding til oss.

Sandnessund blandakor med vårkonsert

Sandnessund blandakor har vårkonsert i Elverhøy kirke fr. 29. mai kl.21.30. Scala Brio fra Sula og Ålesund deltar også og Ola og Torje Graff komper.  Korets dirigent er som alltid Sissel Helland.

Vi tromsøfolk - spennende forestilling med Nordaførr

I samarbeid med Ragnar Olsen og Bente Reibo har KULTA og Blandakoret Nordaførr jobba fram en ny spennende forestilling med teater, sang, dikt og dans om oss tromsøfolk før og nå.

Aurora Borealis og Rein Alexander lø. 6.12.14

Lørdag 6. desember 2014 inviterer Aurora Borealis til julekkonsert med Rein Alexander som solist. Det blir to konserter i Ishavskatedralen kl.18.00 og 20.15, og andre medvirkende er Eirik Fjelde, Per Martin Grenlund og Sindre Bowitz Larsen. Tore Brox er dirigent.

Julekonsert med Aurora Borealis og Rita Eriksen 7. des.

Aurora Borealis i Tromsø melder at:  "Lørdag den 7 desember 2013 er det 2 fine Julekonserter i Ishavskatedralen, med Aurora Borealis og fjorårets Stjernekamp-vinner Rita Eriksen. Konsertene starter kl. 18.30 og kl. 20.30 og billetten koster Kr 300.- og kan kjøpes av kormedlemmer, eller bestilles på mail til koretauroraborealis@gmail.com
Hilsen styret i Aurora Borealis v/ Bjørn-Leif Paulsen"

Julekonsert med Aurora Borealis og Rita Eriksen 7. des. - les hele saken


TAKk med glade musikkminner fra 50-tallet

Den 23. januar setter Tromsø Akademiske kvinnekor opp igjen høstens forestilling "Mitt Svermeri - Glade musikkminner fra 50-tallet" på utestedet Nedentil i Tromsø. Forestillingen har et livlig program fyllt med herlig musikk fra 50-tallet. De fremfører sanger av blant andre Søstrene Ladim, Søstrene Bjørklund, Nora Brockstedt, Doris Day, Connie Francis, Inger Jacobsen. 

TAKk med glade musikkminner fra 50-tallet - les hele saken


Didrik Solli-Tangen solist hos Aurora Borealis

Lørdag 8. desember har Aurora Borealis sin tradisjonelle julekonsert i Ishavskatedralen - denne gangen med Didrik Solli-Tangen som solist. Stor interesse og pågang gjør at de gir to konserter og medvirkende ellers er Eirik Fjelde (piano), Sanna Andersson (chello) og Per Martin Granlund (kontrabass). Dirigent er Birger A. Nilsen.

"No skin det sol" - Tromsdalskoret i konsert 12. juni

Tromsdalskoret har konsert i Ishavskatedralen fredag 12. juni og medvirkende er Henning Sommerro og John-Pål Inderberg. Kjente og kjære Vårsøg er selvfølgelig med. Programmet vil også gi plass til folketoner og brudemarsjer, andre litt mindre kjente sanger som Den Fattige Gud, E slåttatæja, Sullabullyam, Kvelssalme og Blå Salme.

TRØKK med konsert søndag 20. april

Kammerkoret TRØKK feirer 25-årsjubileet med konsert i Elverhøy kirke søndag 20. april kl. 18. Iflg koret selv, blir koret uvanlig stort siden et dusin tidligere medlemmer og to tidligere dirigenter er med, så det blir sikkert "trøkk".
Hovedverkene er Fire salmer av Edvard Grieg og Tre geistlige salmer og fuge av Felix Mendelssohn-Bartholdy. I tillegg blir det et utvalg fra TRØKKs historie etter ønske fra tidligere dirigenter, fra Bach-kantate til spiritual.

Marcanto med unikt og tøft korprosjekt - reggaemusikk!

Koret Marcanto fra Salangen har i samarbeid med reggaebandet MANNA fra Bodø utviklet et (nordnorsk) reggaeprosjek som har vakt oppsikt. Materialet som består av flest Bob Marley-sanger og Manna’s musikk skal framføres i Narvik 16. mars, i Salangen 17. mars og i Sørreisa 18. mars. - "Vi er etter hvert blitt helt overbevist om at reggaemusikken trenger kor! Og kor trenger reggae!", sier de. Reggae er rytmer - og når 6-mannsbesetningen i Manna spiller opp med sine perkusjonsinstrumenter garanterer de at det svinger!

Borgtun blandakor har konsert 16. april

Borgtun blandakor presenterer et potpurri over kjente  musicals på konserten onsdag 16. april.  i Sparebankens Festsal. Blant annet får du høre utdrag fra Fidler on the Roof, My Fair Lady, The Sound of Music  + noe norsk stoff.
De har med seg mange solister, blant annet Friederike Bischoff fra Tyskland på piano. Hun har utdannelse fra bl.a. Tyskland og har vunnet flere 1. priser i kammermusikalske konkurranser. Idag er hun ansatt som repetitør ved Høgskolen i Tromsø, AFK.
Andre solister er Elin Skogdal (fløyte), Kristina Nygård (fiolin) og Bernt Simen Lund (cello).
Dirigent er Silje Ryeng.
Husk onsdag 16. april kl.19.30!

Det store KORSLAGET i Tromsø 30. april

Troms sangerforum har besluttet å arrangere «KORSLAGET» lørdag 30. april, under forutsetning av at vi får et kor til å stå for arrangementet. Arrangementet planlegges lagt til Tromsø, så arrangøren bør også ha tilhørighet i Tromsø.
Interesserte arrangørkor og deltakerkor bes melde sin interesse snarest, og senest innen onsdag 24. februar.

Se konsertkalenderen for høst 2015

Her kan du laste ned vår siste konsertkalender, som dekker november og desember 2015.  Det er en service overfor våre medlemskor, og vi oppfordrer medlememne våre til å sende inn info om kommende konserter for våren 2016 - deadline er 1. mars.

Sandnessund blandakor med Diabeteskonsert 14.11.

Lørdag 14. november kl.18:30 inviterer Sandnessund Blandakor - i samarbeid med Diabetesforbundet - til konsert i Tromsdalskirka (Ishavskatedralen). Billetter selges ved inngangen. Bilettprisen er 100 kr og barn går gratis. Alle ønskes  velkommen til konsert!

TAKk med 5-årsjubileumskonsert 21. mars 2015

TAKk - Tromsø Akademiske Kvinnekor, har 5-årsjubileum i år og feirer det med konsert 21.mars kl.18.00 på Verdensteateret.  Det passer jo ypperlig å kombinere med årsmøtet vårt samme dag i Tromsø!

SUOMI SOI - Sanger fra Finland

Lørdag 6. desember kl 15.00 vil Tromsø Akademiske Kvinnekor og Det Norske Mannskor av 1995 delta i feiringen av Finlands selvstendighetsdag med en konsert i Tromsø Rådhus.  Finland, vår nære nabo i øst, har gjennom århundrene opplevd store dramatiske hendelser, krig og trusler, og dette gjenspeiles i musikken og litteraturen. Tekstene kan ofte være svært mørke og dystre, og musikken er ofte mollstemt og mektig.

Tromsø Akademiske Kvinnekor med julekonserter

Tromsø Akademiske Kvinnekor holder konsert 1. og 6. desember i hhv Tromsdalen og Kroken kirker. De melder videre at: "Ingenting er som korsang for å komme i riktig julestemning!I år har Tromsø Akademiske Kvinnekor - TAKk egen julekonsert og på programmet har vi de kjente og kjære julesangene, i år med både nordsamisk og sørsamisk innslag, samt Benjamin Brittens Ceremony of Carols."

 

"Ta nu og kul han - hilsen Terje Nilsen"

Sandnessund blandakor fra Kvaløysletta har de siste par årene øvd inn 16 sanger av Terje Nilsen - "den dype bassen fra Bodø". Det er aller første gang Terjes sanger er arrangert for kor. Koret har engasjert Ola Graff til å arrangere sangene både for blandakor og 4-mannsorkester. Troms musikkråd, Norges Korforbund og Nordland fylkeskommune har ytt økonomisk bistand til dette.
De har også engasjert Finn Arve Sørbø til å lage en viss regi på endel av sangene.

"Ta nu og kul han - hilsen Terje Nilsen" - les hele saken


Sandnessund blandakor samarbeider med Terje Nilsen

Sandnessund blandakor på Kvaløysletta holder i år på med et spennende prosjekt som de kaller  " Ta nå å kul `an - hilsen Terje Nilsen", iflg. en e-post som poppet inn. Deres dirigent Sissel Helland har i alle år hatt en stor forkjærlighet for Terje Nilsens sanger, og har savnet korarrangement for T N-sanger. Hun har, i samråd med korstyret, fått sin mann Ola Graff til å arrangere 15-16 av Terjes sanger for kor. Ola skriver også alle musikkarrangementene til sangene. Terje er selv veldig begeistret for dette, og har gitt sin tillatelse.  De fleste kjenner til Terje Nilsen - den dype bassrøsten fra Bodø. Han har laget Mjelde, En og en blir to, Blå ballade, Se for et være det e og utallige andre flotte sanger. De planlegger premiere medio mars 2013 - med et orkester på 4 og skal også engasjere en regissør i fht noen av sangene.

 

 

Sandnessund blandakor samarbeider med Terje Nilsen - les hele saken


"20 år i dur og moll med Borgtun blandakor" - konsert 04.06.09

Borgtun blandakor har sin sesongavslutning med konsert i Banksalen 4. juni. På programmet står både viser, folkemusikk og rock og dirigent er Silje Ryeng.

Det store korslaget

Liker du å synge? Da får du muligheten til å melde deg på TV2ʼs storsatsning ʻDet Store Korslagetʼ og møte opp på audition i Tromsø 12. januar. Kor settes sammen på 7 steder i Norge og i Tromsø er det Jørn Hoel som leder koret. Korene møtes til direktesendt ʻkorslagʼ på TV2 hvor de opptrer og publikum og seerne avgjør hvem som går videre til neste runde.  Vinneren av programmet tar med seg 500.000,- til et veldedig formål i sin hjemkommune.

Ultima Thule med forestillingen "100 years of Broadway"

Søndag 14. oktober er det premiere med den store jubileumsforestillingen 100 years of Broadway. Koret gir også konsert onsdag 17. oktober og begge finner sted i Rica Hall. Det er i anledning korets 15-års jubiluem at denne flotte forestillingen er blitt til og dette er en kor-happening som alle bør få med seg.
Billetter selges på hotellet og Billetten as.

Det Norske Mannskor av 1995 med vårkonserten sø. 20.5

Under breens blåner - vårkonsert
Fikk du ikke nok nasjonalromantikk på 17. mai? Fortvil ikke! Det Norske Mannskor av 1995 og Tromsø Orkesterforening Janitsjaren slår sine pjalter sammen i vårens store musikalske begivenhet, og holder konsert i ærverdige Verdensteateret kino i Tromsø.

Borgtun blandakor med Cabaret

Borgtun blandakor setter opp en Prøysen-cabarèt onsdag 7. mars i Sparebankens festsal. Og de kommer med flg oppfodring: - "... ta med gubben, kjærring og unga, kjæresten, farmor og farfar, kompiser og venninner til en garantert fornøyelig Prøysen-aften."

Kontakt oss

TROMS SANGERFORUM

Parkgata 29, 9008 Tromsø
Kontoret: Anne Grete Seljebakk
Tlf: 900 14065

E-post: troms.sangerforum@musikk.no

Styreleder: Ivar Solberg
tlf  413 35291
E-post: ivaresolberg@gmail.com


VIS KONTAKTSKJEMA