Nyheter 2013

Juleferien 2013

Sekretariatet hos Troms sangerforum tar juleferie fra 20. desember og er tilbake torsdag 2. januar. Vi ønsker våre medlemmer, kontakter og samarbeidspartnere en riktig god jul og et godt nytt sangår, og vi tar gjerne imot innspill til  kurs og andre aktiviteter dere ønsker vi skal arrangere i 2014!


Vil du synge i kor - kontakt TAKk

Tromsø Akademiske Kvinnekor - TAKk, har plass til flere sangere, og melder: " Vil du synge i kor? Vi har to dager med opptak og prøvesang til vårsemesteret.
Onsdag 15. januar kl 17.00 og lørdag 18. januar kl 12.00. Oppmøte i Administrasjonsbygget. Forbered gjerne en sang du kan synge a capella."
De har øvinger hver onsdag kl. 18.00 - 20.30 i Administrasjonsbygget på Campus nord og kan kontaktes på tromso.akademiske.kvinnekor@gmail.com.


Nytt styre i Troms sangerforum

Troms sangerforum gjennomførte sitt årsmøte lørdag 27. april, og det ble valgt nytt styre.  Det ble gjenvalg på Ivar Solberg fra Ultima Thule som styreleder og Hans Marthinsen (Sandnessund blandakor), Bjørn-Leif Paulsen (Aurora Borelis) og Liv-Irene Jensen (Sørreisa damekor) som styremedlemmer. Mats Roar Sakshaug fra Det Norske Mannskor av 1995 ble nytt styremedlem.  

Nytt styre i Troms sangerforum - les hele saken


Nyttige temahefter for kor fra NSF

Norsk sangerforum har gitt ut noen veldig nyttige temahefter for kor; blant annet om styrearbeid og rekruttering, to oppgaver som er viktig for utviklingen av koret. Tittelen er hhv: "Koret mitt - om ledelse og utvikling av kor" og "Et kor for meg! Et kor for deg!".  Heftene koster vanligvis kr 75 og medlemspris er kr 50. Porto kommer i tillegg.

Nyttige temahefter for kor fra NSF - les hele saken


Akademisk kortreff i Tromsø 9. mars!

Det Norske Mannskor av 1995 og Tromsø Akademiske Kvinnekor arrangerer det tradisjonsrike Akademisk kortreff, for første gang i Nord-Norge, og du er invitert på studentersanggalla i kulturhuset lørdag 9. mars kl 17!
Konserten varer ca en time og her vil de rundt 160 sangerne sammen i forskjellige fellesnummer - som damekor, mannskor, blandakor og selvfølgelig også alle sangerne på en gang. For eksempel vil det totalt være rundt 85 mannskorsangere som sammen skal fremføre Hugo Alfvens utrolige "Gryning vid havet" - helt unikt i tromsøsammenheng! Dirigenter på konserten er Ragnar Rasmussen, Bjarne Isaksen, Hanne-Sofie Akselsen, Birger. A. Nilsen, Tore Johannessen og sist, men ikke minst, selveste Carl Høgseth, en legende i norsk korliv.

Akademisk kortreff i Tromsø 9. mars! - les hele saken


Stemmerettsjubileum i 2013

Til neste år er det 100 år siden kvinnene fikk stemmerett! Skal laget ditt markere dette på noen måte, er det mulig å søke Barne, likestillings- og inkluderingsdep om midler, men fristen er kort: 15 .november!
Mer info finner du her.

Nytt, ungt styre valgt på landsmøtet i Tromsø

Det nye styret består av leder Kjell Johansen fra Finnmark (gjenvalg), nestleder Jon G. Reinholdt fra Akershus (gjenvalg) samt styremedlemmene Randi Johansen Perreau fra Trøndelag (ny), Mari Garmo Nilsson fra Rogaland (ny) og Birgit Westgård fra Østfold (ny).
Ola Nystuen fra Hedmark/Oppland ble 1. vara og Else Marie Outzen fra Møre og Romsdal 2. vara.
Det nye styret fikk en god geografisk spredning, stor kvinneandel og ikke minst; to ungdomsrepresentanter.

Norsk sangerforum med Landsmøte i Tromsø 28.-29. april 2012

Norsk sangerforum har lagt sitt landsmøte til Tromsø  28.-29. april, og vi ønsker dem og deltakerne velkommen til vår region.
Selve Landsmøtet finner sted søndag 29. april kl. 10.30 på Scandic hotell, men lørdag og søndag er det seminarer, underholding mm.

Vinn 25 000 kroner til korkassa!

Sangløftets Flashmobkonkurranse:  Alle organiserte kor i Norge inviteres herved til å delta i Sangløftets Flashmobkonkurranse. En flashmob er en gruppe mennesker som uventet samler seg på et offentlig sted for en opptreden – for eksempel en sang – for deretter å gå hvert til sitt igjen. Med denne konkurransen vil Sangløftet motivere til synlig sangaktivitet rundt om i Norge og på internett.  Ta med koret ditt ut og syng for folk der de minst venter det! Last opp en liten video av flashmoben på Youtube, og få muligheten til å vinne 25 000 kroner til korkassa. Tips for en vellykket flashmob og konkurranseregler finner du her

Rossfjord blandakor nytt medlem

Rossfjord blandakor meldte seg inn i Norsk sangerforum nå i februar, og vi ønsker dem velkommen til korfellesskapet vårt.  De blir det 34. medlemskoret i kretsen.  Koret holder til i Rossfjord i Lenvik kommune, et par mil fra Finnsnes.

Fylkestilskudd til frivillig kulturarbeid

Troms fylkeskommune utlyser for 2012 den nyetablerte kulturtilskuddsordningen for frivillige interesseorganisasjoner, lag og foreninger. Ordningen skal stimulere til utvikling av et variert kulturliv med høy kvalitet i hele fylket, og søknadsfristen for 2012 er 15. januar. Vi oppfordrer alle til å søke, både for å synliggjøre behovet og for å få mulighet til å gjennomføre spennende tiltak rundt om!

Vinn 1 000 kroner til korkassa

Norsk sangerforum inviterer medlemskorene til å sende info om konsertene eller andre aktiviteter koret har. Og dere kan være heldige å vinne 1 000 kroner til korkassa da.  Så send ivei - til e-posten deres. Og send den gjerne til oss også, så skal vi legge ut på vår regionale side:)

Kontakt oss

TROMS SANGERFORUM

Parkgata 29, 9008 Tromsø
Kontoret: Anne Grete Seljebakk
Tlf: 900 14065

E-post: troms.sangerforum@musikk.no

Styreleder: Ivar Solberg
tlf  413 35291
E-post: ivaresolberg@gmail.com


VIS KONTAKTSKJEMA