Penger til kurs i Akershus

06.12.2016 09:48 Skrevet av

KOMP-ordningen har 23. januar gitt 114.500,- i tilskudd til kurs og opplæring i Akershus. Jazz-sektoren er den store vinneren med hele 76.500,- mens SAFFAs storkurs i folkemusikk og folkedans er den største enkelt-tildelingen med kr 20.000,-.

SE LISTEN OVER ALLE TILDELINGENE HER

- I forhold til antall søknader, gode lokale prosjekter og høy kvalitet på søknadene var rammen altfor liten, sier fordelingsutvalgets leder Tonje Johansson. - Til tross for hard prioritering fra starten endte tildelingen med en ubehagelig, men nødvendig "høvling". De fleste tildelingene ble mindre enn ønskelig. Utvalget var også tvunget til helt å avslå flere gode søknader.

"Vi er glade for at det aktive storband-miljøet i Akershus har fått god uttelling i år", sier daglig leder Jon G. Olsen i Akeshus musikkråd. "Hele 10 av våre storband har fått tilskudd, og selv om vi selvsagt hadde håpet på større tildelinger må vi si oss fornøyd med at så mange storband kan få tilskudd til seminarer og kvalitetsutvikling gjennom disse tilskuddene".

Det er også gledelig at SAFFAs store januar-kurs i folkemusikk og folkedans (se egen artikkel fra kurset) har fått  den største enekelttidelingen til Akershus i år, kr 20.000,-. Dette viser at det blir satt pris på det meget gode arbeidet som skjer inne folkemusikk og folkedans i Akershus for tiden.

Litt skuffende tilskudd til rock

"Vi er skuffet over at kun 2 tiltak har fått tilskudd innen sjangeren rock, begge tildelingene går til Skedsmo med en samlet tilskudd på kr 12.000,-. Sammenlignet med at jazzen har fått kr 82.500,- er dette skuffende, og vi oppfordrer rockemiljøene i fylket til å gå sammen om fler gode søknader neste år. Flere gode søknader gir mer penger. Selv om den samlede potten er altfor liten i forhold til antall søknader er det viktig å søke og lage gode søknader. Det er dette som gir uttelling, både på kort og lang sikt.


KOMP-tildeling for 2015 er klar

Storband, folkemusikklag, band og organisasjoner over hele landet har gjennom KOMP fått støtte til seminarer og kurs i 2015. Det kom inn 155 søknader, og 102 av disse ble tildelt støtte. Fordelingsutvalget hadde kr 1.564.000 til disposisjon.

KOMP-tildeling for 2015 er klar - les hele saken


Kontakt oss

Nordland musikkråd
Telefon: 995 01 587
E-post: nordland@musikk.no

Mo Industripark, MIP-bygget
Skoginspektør Nilsens vei 17,
8622 Mo i Rana

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART