Østfold sangerforum og Koralliansen ønsker velkommen til dirigentkurs!

14.05.2017 20:24 Skrevet av

Etter suksessen med dirigentkurs (modul 1) høst 2016 arrangerer Østfold sangerforum nå et et nytt kurs (Modul 2). Nina Karlsen (bilde) er kursholder og førte kurshelg er nå gjennomført! Etter første kurshelg 12. 14. mai, skal de åtte kursdeltakerne nå bruke kunnskapene i egne kor. I tillegg blir det digitale treff på Skype.

Modul 2 passer for  dirigenter som


Dato:   
12.- 14. mai 2017   og   13. - 15 oktober 2017

Klokkeslett:  Fredager         kl. 18:00 – 21:00

                     Lørdager         kl. 10:00 -  16:30

                     Søndager        kl. 10:00 – 16:30

Sted:             Råde ungdomsskole, Idrettsveien 30, 1640 Råde

Deltakeravgift:  Kr. 1.800.- for 2 helger og to digitale treff mellom. (Skype.)

 

Kursansvarlig: Nina T. Karlsen

 

Nina T. Karlsen (f. 1983) er utdannet dirigent, sanger, musikkpedagog og kirkemusiker ved  Norges musikkhøgskole. Hun har studert hos blant andre Grete Pedersen, Tone Bianca Sparre Dahl og Mona Julsrud. Høsten 2010 fullførte hun sin mastergrad i dirigering med en eksamenskonsert med Det Norske Solistkor. Høsten 2012 tiltrådte hun som domkantor i Tønsberg med hovedansvaret for Tønsberg Domkor. Nina T. Karlsen har vært ansatt som dirigent og kunstnerisk leder for Kammerkoret Ensemble 96 siden høsten 2011, og våren 2017 slipper hun sin første plate med ensemblet. Hun underviser for tiden kordidaktikk ved Norges musikkhøgskole, og er en ettertraktet seminarholder og gjestedirigent.

Østfold sangerforum

petter.sparen@gmail.com   mob 47279497 eller kasp-sa@online.no 47279496


Modulbasert dirigentopplæring MODUL 1

Kanskje er det noen i koret ditt som kan fungere godt som hjelpedirigent med litt kursing og kompetanseheving. Kanskje er du relativt fersk som dirigent for et kor uten å ha den store, formelle dirigentutdanningen på plass? Da er det veldig greit å jobbe med de grunnleggende dirigentkunnskapene!

Koralliansen har laget en modulbasert dirigentopplæring. Der dirigenter som ikke har musikkutdanning kan styrke sin kompetanse innenfor kordireksjon.
Dette er et helgebasert kurs, kursstart:
Dato:                         15.- 17. september, 3.- 5. november 2017
Klokkeslett:               Fredager      kl. 18:00 - 21:00
                                     Lørdager      kl. 10:00 - 16:30
                                     Søndager     kl. 10:00 - 16:30
Sted:                          Ski ungdomsskole, Skoleveien 3-5, 1400 Ski
Deltakeravgift:          Kr. 2.000,- for 2 helger
Påmelding innen 28. august

Påmelding;  akershus@musikk.no eller petter.sparen@gmail.com eller kasp-sa@online.no

Modulbasert dirigentopplæring MODUL 1 - les hele saken

2017 - Et særdeles spennende år for kor i Norge og Østfold

Koralliansen, Kulturalliansen, dirigentutvikling, akustikk og gode øvingsrom. Dette er områder som står sentralt i Norsk sangerforum og dermed også Østfold sangerforum

2017 - Et særdeles spennende år for kor i Norge og Østfold - les hele sakenKorsatser du bare MÅ få med deg før...

Østfold sangerforum har gleden av å invitere deg og andre korsangere i fylket vårt til en spennende og annerledes korhelg. Vi henvender oss til deg som søker en koropplevelse litt utenom det vanlige, du som vil legge inn det lille ekstra for å skape god vokalmusikk sammen med andre. Sammen med Tore Erik Mohn har vi utarbeidet opplegget og plukket ut komposisjoner og arrangementer vi mener du bare MÅ få med deg før du….

Korsatser du bare MÅ få med deg før... - les hele saken2016 - Nytt år nye utfordringer og aktiviteter.

2016 kommer til å bli et spennende korår! Vi følger spent med på aktiviteten i de 33 korene og ensmblene som er organisert i Østfold sangerforum. 
I år er det årsmøte både i Østfold sangerforum 29. mars 2016, innkalling er sendt korene. Senere på våren er det årsmøte i Norsk sangerforum, og der vil vi være representert.

Invitasjon til Panoramakonsert i Fredrikstad i september 2016 er sendt korene, og vi jobber med flere spennende aktiviteter, så følg med på mail, facebook og på denne hjemmesiden. 

Godt sangerår til alle fra oss i styret!Nytt kor tilsluttet Østfold sangerforum

Koret Madrigalia fra Fredrikstad har meldt seg inn i Norsk sangerforum, avd. Østfold angerforum. Vi ønsker koret velkommen. Madrigalia er et damekor som har base i Fredrikstad. De synger eldre musikk, madrigaler, og dirgnet er Sunniva Berg. Skal bli spennende å følge koret som er relativt nystartet.Vi inviterte til Panorama-konsert, og gjett om folk kom!

Panorama betyr vidt utsyn eller rundskue, og med denne konserten ville vi gi publikum et vidt utsyn over mangfoldet av kor og ensembler i vår organisasjon. I tillegg ville vi gi deltakerkorene anledning til å bli bedre kjent med hverandre. Bibliotekets aula i Fredrikstad pekte seg naturlig ut som arena for konserten; nyåpnet og strålende nyrestaurert. Vi vil at korene våre skal få sjansen til å vise seg fram i gode akustiske forhold, og slik ble det!

Åtte av Østfold sangerforums 31 kor/ensembler grep sjansen og meldt seg på til konserten lynraskt! Det ble trengsel for å få synge og trengsel i dørene! KorLuren, Skiold, KoDa, Risikoret, Varden, Rolvsøy Trivselskor, Hvaler Trivselkor og Aquarius viste seg fram fra sin aller beste side. Det ble en kvalitativt meget god konsert. Vi fikk oppleve små og store vokalensembler, store og veldig store blandakor, mannskor; you name it! Repertoar som spenner fra  religiøse folketoner og kveding til dagens pop. Gode og spennende arr!  225 sangere og 90 betalende fylte aulaen. Litt skuffende at de siste 35 plassene ble solgt, men flere kor "fant" hverandre i løpet av konserten. Hva fører det til?
Petter Spæren, leder i Østfold sangerforumVi inviterer til Panorama-konsert i Bibliotekets aula, Fredrikstad den 24. oktober 2015!

Panorama betyr vidt utsyn eller rundskue, og denne konserten vil gi publikum et vidt utsyn over mangfoldet av kor og ensembler i vår organisasjon. I tillegg vil vi bli bedre kjent med hverandre. I år peker bibliotekets aula i Fredrikstad seg naturlig ut som konsertlokale. I september 2015 nyåpnes aulaen etter en omfattende restaurering.
Vårt mål er å la korene i Østfold sangerforum få framføre de korsatsene de behersker best i et topp akustisk lokale

Konserten starter kl. 16:30 lørdag 24. oktober og vil være avsluttet kl. 18:30. Hvert kor får 10 minutter til rådighet, og korene vil bli presentert av leder i sangerforumet.  De ni – 9 – første korene som gir tilbakemelding til styret i Øsf vil få delta. Vi håper det vil bli trengsel i dørene og kamp om plassene. Dersom koret ditt ikke når fram denne gangen kan vi trøste med at siste tog ikke er gått, neste år er det nye muligheter for nye kor i nye deler av fylket. Bindende påmelding til konserten sendes til Kari Spæren Sand  kasp-sa@online.no

Med vennlig hilsen
Petter Spæren, leder i Østfold sangerforumProsjekt "Stemmetegn" og veien videre!

Første del og andre del av  prosjekt "Stemmetegn" er nå gjennomført. I løpet av fire hektiske hektiske dager fordelt på en vår - og en høsthelg har noe i overkant av 30 sangere fått sjansen til å utforske egen stemme.  Basser og alter, tenorer og sopraner har fått impulser innen stemmepleie og en anledning til å utvikle egen stemme. Her har trening, lykkestunder, frustrasjon, latter, ergrelse, slit og glede  preget tiden vi har hatt sammen. Vi retter en takk til Trond Gudevold og Gro Bente Kjellevold som har stått for prosjektet sammen med oss i Øsf. Stemmen er det eneste levende instrumentet!

 Prosjekt "Stemmetegn"

Første del av  prosjektet er nå gjennomført. I løpet av to hektiske dager på Greåker vgs. har noe i overkant av 30 sangere fått sjansen til å utforske egen stemme og de har fått impulser til å utvikle egen stemme i perioden fram til neste treff i oktober 2015. Trening, lykkestunder, frustrasjon, latter, slit og glede preget helga vi hadde sammen. Nå vil Trond Gudevold og Gro Bente Kjellevold kontakte prosjektdeltakere med e-post for å oppmuntre til egentrening fram til neste treff. Hold dampen oppe , folkens! Stemmen er det eneste levende instrumentet!

__________________________________________________________________________________________________

Prosjekt "Stemmetegn" - les hele saken"Åpen øvelse" eller "Med eget nebb" i uke 5 og 6

Østfold sangerforum har 28 medlemskor og om lag 750 medlemmer. I uke 5 og 6, 2015 åpner 11 av medlemskorene dørene og inviterer til "Åpen øvelse" Vi vil gjerne at flere får opp øynene for verdien av å synge, synge sammen med andre! Korene våre, (se liste under), inviterer til en inkluderende sangkveld hvor alle lærer nye sanger sammen. Hvis du liker å synge og har lyst til å kjenne på fellesskapet ved å synge sammen med andre, vil de gjerne synge sammen med deg.

"Åpen øvelse" eller "Med eget nebb" i uke 5 og 6 - les hele sakenSangerdyst 2015

Sangerdyst 2015 er en åpen konkurranse for kor og vokalgrupper. Den arrangeres i Stavanger konserthus, kuppelhallen lørdag 24. oktober 2015.

 

Sangerdyst 2015 - les hele sakenVocalis

Velkommen til Moss kirke 14/12 kl. 19.00 eller til Rygge kirke 23/12 kl. 23.00.Frode Fjellheim til dirigentkurset i Stjørdal 9.- 11. januar 2015

I samarbeid med Ung i Kor og FONOKO tilbyr Norsk sangerforum dirigentkurs til alle medlemskorene. Dette er et kurs som passer for hoveddirigenter, hjelpedirigenter og unge som har en liten dirigentspire i seg. Som medlem av Norsk sangerforum er det ingen deltakeravgift, kun reise og opphold. 

Frode Fjellheim til dirigentkurset i Stjørdal 9.- 11. januar 2015 - les hele saken


Kontakt oss

Østfold sangerforum
ostfold.sangerforum@musikk.no


Leder: Petter Spæren, 47279497
St. Croixg 25, 1607  FREDRIKSTAD
E-post: petter.sparen@gmail.com