Vellykket dirigentkurs i Østfold

25.01.2017 00:55 Skrevet av

10 ivrige kursdeltakere gjennomførte første del av "Modulbasert dirigentopplæring".

Det var god stemning på kurset når Norsk sangerforum besøkte dem. Å lære  2/4, 3/4, 4/4, aktive og passive slag er noe av det skal igjennom på kurset. Etter en generell innføring av noen taktarter var det opp å dirigere de andre. Gjennomgangstonen var; "Det er en ting å forstå det, men å praktisere det er noe annet". Etter helgens kurs skal de hjem å øve seg i sitt lokale kor. Det å praktisere i sitt kor er nok den viktiste læringen på dette kurset. Kursinstruktør Ingrid Danbolt vil veilede deltakerne i det praktiske arbeidet via skype. 

Mange kor sliter med å holde driften igang pga mangelen på kordirigenter. Et av Koralliansens hovedmål med modulbasert opplæring er å opparbeide en "dirigentstab" slik at alle kor har tilgang på kvalifiserte dirigenter.

Det blir spennende å møte denne gjengen på neste samling å høre hvilken erfaringer de har gjort seg. Dette danner grunnlaget for videreutviklingen av dirigenttilbudet.

 


Lær å dirigere på 1-2-3!


Lørdag 18. april kl 10:00 - 16:00 og søndag 19. april kl 11:00 - 16:00 arrangeres dirigentkurs på Kjeller.

Dette kurset er for deg som er helt ny som dirigent, du som har lyst til å bli dirigent, eller for deg som kanskje er hjelpedirigent i et kor. Hovedfokuset på kurset vil være grunnleggende slagteknikk. Kurset er åpent for deltakere fra hele landet.

Instuktør: Sigurd Engesnes.

Kurset arrangeres av Norsk sangerforum, med Akershus sangerforum som teknisk arrangør.

Lær å dirigere på 1-2-3! - les hele saken"Kurs for solister i kor" med mannlig innstruktør

Og for alle de som ønsker større selvtillit som sanger i eget kor.
Denne gangen har vi leid inn Krzysztof Aureliusz Luczynski - Utdannet ved Musikkakademiet i Wroclaw - Ansatt i Den Norsk Opera

Lørdag 21. mars og søndag 22. mars 2015, starter vårt populære kurs for solister i kor. Kurset går over en helg og holdes på Kjeller.
Kurset gir deg som har lyst til å prøve deg som solist i koret, god støtte og gode råd på veien.

"Kurs for solister i kor" med mannlig innstruktør - les hele sakenInvitasjon til ”Bli bedre på scenen”-kurs lørdag 14. mars 2015

Det er en kjensgjerning at det i de aller fleste kor snakkes om hvordan man ser ut når man opptrer med koret sitt. Smil, lev med musikken, vær konsentrert, se på publikum, se på dirigenten. Innfallsvinklene er mange.

Invitasjon til ”Bli bedre på scenen”-kurs lørdag 14. mars 2015 - les hele saken


Lav medlemskontingent

Kontakt oss

Norsk sangerforum
Telefon: 63 81 53 65
E-post: sangerforum@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART