DIRIGENTKURS I STJØRDAL 13.-15. JANUAR 2017

25.01.2017 00:59 Skrevet av

 Alle organisasjonene i Koralliansen samler igjen til dirigentseminar i Stjørdal 13.-15. januar 2017. Sammen vil vi tilby flere parallelle kurs som dirigenter i alle aldre kan delta på. Kursene er i Stjørdals kulturhus Kimen, og på Quality Airport Hotel Værnes.

Disse fem kursene kan du velge mellom:
* Kurs 1: Lær å dirigere på 1-2-3!
* Kurs 2: Grunnleggende dirigering – Koralliansens modul 1
* Kurs 3: Rytmisk musikk i ungdomskor med Kruse
* Kurs 4: Økosystemet for digitale stemmer
* Kurs 5: Masterclass med Marit Tøndel Bodsberg

PÅMELDING til dirigentsamlingen finner dere HER.

Trykk HER (.pdf) for å se hele programmet og detaljert informasjon om hvert kurs.

Medlemmer i en av Koralliansens organisasjoner får rabatt.

PRAKTISK INFORMASJON
Dirigentsamlingen begynner fredag ettermiddag kl.18.00 og avsluttes med lunsj på søndag kl. 13.00.

Deltageravgift (for de som ikke er medlem i noen av organisasjonene i Koralliansen) er 650kr og inkluderer kursmateriale. Medlemmer i Koralliansen – som er Ung i Kor, Ung kirkesang, Norges Korforbund, Norsk Sangforbund, Norges kirkesangforbund, Norsk Sangerforum og FONOKO – betaler et beløp på 200kr for noter og kurskompedium. Dette beløpet legges til kursavgiften som betales innen 1.januar.

Hotellkostnader på Quality Airport Hotel Værnes kommer i tillegg og betales av den enkelte deltager. Prisene som er oppgitt gjelder for hele helgen.

Enkeltrom, inkl. helpensjon kr. 2900
Dobbeltrom (pr.pers), inkl. helpensjon kr. 2500
Dagpakke kr. 1000

Dagpakken er kr. 1000 for hele helgen, og inkluderer lunsj og kaffe lørdag og søndag, men ikke overnatting eller middag lørdag kveld. Dette kommer evt i tillegg, og kan kjøpes på hotellet.

Transport
Til Quality Airport Hotel Værnes kommer du enkelt med tog til Stjørdal eller fly til Trondheim/Værnes.

Påmelding senest 12. desember. Det samlede beløpet overføres til 6053 06 06956 innen 1.januar. Merk innbetalingen med “Dirigentsamling” og navn.

Ved spørsmål, skriv til sigrun@ungikor.no, eller ring tlf 97540351.


Ny sjanse til dirgentopplæring! Modul 2 - for deg som dirigerer og har modul 1 eller tilsvarende. Kurset fylles opp og interessen er økende!

Koralliansen og Norsk sangerforum med Østfold sangerforum som teknisk arrangør, ønsker velkommen til dirigentkurs. Vi mener at vi ikke tar munnen for full når vi sier at dette er et fantastisk godt kurstilbud for de aller fleste dirigenter. Østfold sangerforum har fått tildelt midler fra fordelingsutvalget i Koralliansen, og dette setter oss i stand til å bruke kursleder og øvingskor på toppnivå. Her er det bare å hive seg på, dirigenter! Det er nå så mange påmeldte at vi vet at modulen blir gjennomført.

Ny sjanse til dirgentopplæring! Modul 2 - for deg som dirigerer og har modul 1 eller tilsvarende. Kurset fylles opp og interessen er økende! - les hele sakenDigitale stemmer 2018

For første gang arrangerer Norsk sangerforum en nasjonal konferanse om digitale stemmer. Det skjer på Olavsgaard hotell i Skedsmo (Akershus) 28. til 30. september. Her skal vi dykke ned i alt som angår digitalisering av noter.

Digitale stemmer 2018 - les hele sakenMusikkformidling i kor

Koralliansen og Akershus sangerforum inviterer til kurs hvor skuespiller og regissør Tom Sterri skal lære oss mer om musikkformidling. Vi bruker mye tid på å lære oss å synge repertoaret som skal framføres, men venter ofte til den siste øvelsen før konserten før vi tenker på hvordan musikken skal formidles til publikum. Hvordan kan vi presentere musikken, uansett om det er pop eller klassisk, slik at konserten blir en opplevelse for både øye og øre.

Musikkformidling i kor - les hele sakenNoter for svaksynte

Norsk sangerforum har laget en veiledning i å lage lettleste noter for svaksynte sangere. Veiledningen finnes som gratis e-bok.

Noter for svaksynte - les hele sakenFestivalkor på Kongsberg jazzfestival

Norsk sangerforum og Kongsberg jazzfestival slo seg sammen for å lage et festivalkor under årets festival. Prosjektet ledet fram til en konsert på festivalens avslutningsdag hvor koret sang sammen med Drammen storband. 

Festivalkor på Kongsberg jazzfestival - les hele sakenKoret mitt!

Her kan du lese et temahefte om å drifte koret ditt. Har du et styreverv i koret, kan dette være nyttig for deg. 

Koret mitt! - les hele sakenNytt styre i Norsk sangerforum

Landsmøtet 2018 ble gjennomført i Fredrikstad 22. april. Der ble det valgt nytt styre som skal lede organisasjonen fram til 2020. Petter Spæren fra Østfold er vår nye styreleder, mens tidligere styreleder Jon G. Reinholdt er nestleder for styret de neste to årene. 

Nytt styre i Norsk sangerforum - les hele sakenNy stipendordning for dirigenter

Koralliansen har fra 2018, som del av sin dirigentsatsing, opprettet en stipendordning for kordirigenter. 

Ny stipendordning for dirigenter - les hele sakenTONO-avtale fremforhandlet

TONO-avtalen for utøverlag i 2018 og 2019 er nå signert. Avtalen gjelder for Norsk musikkråds medlemsorganisasjoner og andre nasjonale musikkorganisasjoner.

TONO-avtale fremforhandlet - les hele sakenKopinor-avtalen for Norsk sangerforum

Gjennom Kopinor-avtalen kan dere ta fotokopier, utskrifter og digitale kopier av opphavsrettslig beskyttet materiale. Det er ikke nødvendig å oppspore rettighetshaverne og innhente tillatelse fra hver enkelt. Dere velger selv om dere vil tegne en slik avtale. Kostnadene for koret er et årlig vederlag på 168,56 kr i grunnbeløp, i tillegg til 30,47 kr per aktive medlem (sanger) i koret. Beløpene er for 2018, og vil bli prisjustert i årene som kommer. Kor som tegner en slik avtale vil bli fakturert for det sammen med medlemskontingenten vår. 

Kopinor-avtalen for Norsk sangerforum - les hele sakenMomskompensasjon til jul!

I dissse dager har Norsk sangerforum fordelt nesten 3 millioner kroner til våre medlemskor.

Momskompensasjon til jul! - les hele sakenBli med oss til Europa Cantat Tallinn

Hvert tredje år siden 1961 har Europa Cantat-festivalene samlet tusenvis av sangere og dirigenter fra hele Europa. 27. juli til 5. august 2018 kan du få en uforglemmelig opplevelse på festivalen som denne gang arrangeres i Tallinn, Estland. Du kan reise dit sammen med koret ditt, dra sammen med en gruppe sangere, eller du kan reise alene. Du kan delta på hele festivalen, eller du bare noen få dager - det velger du selv. 

Bli med oss til Europa Cantat Tallinn - les hele sakenMentorordning

Sju mentorer er klare for å dere et løft. Søknadsfristen er 1. september.

Mentorordning - les hele sakenStor satsing på kordirigenter

Koralliansen setter nå i gang et storstilt kompetanseløft på kordirigenter i Norge. Det settes i gang 17 ulike kurs rundt i landet og en mentorordning der dirigenter får oppfølging av erfarne kolleger.

Stor satsing på kordirigenter - les hele sakenTrenger du ny inspirasjon som kordirigent?

Koralliansen setter nå i gang en satsing på dirigenter. Et av tiltakene er å starte en mentorordning. Ordningen går ut på at du som dirigent blir fulgt opp av en kompetent og erfaren kordirigent (en mentor) gjennom ett år (høsten 2017 og våren 2018). Dersom du er interessert i å være med på en slik ordning, så ønsker vi tilbakemelding nå. Foreløpig ønsker vi bare å lodde interessen i de ulike deler av landet. Tilbakemeldingen du gir nå er derfor ikke forpliktende.

Trenger du ny inspirasjon som kordirigent? - les hele sakenMusikkens studieforbund

Daglig leder i Norsk sangerforum, Jon G. Olsen, er gjenvalgt som styreleder i Musikkens studieforbund. 

Musikkens studieforbund - les hele sakenNytt styre i Norsk Musikkråd

Bård Vegar Solhjell ble enstemmig valgt som styreleder under helgens årsmøte i Molde.

Nytt styre i Norsk Musikkråd - les hele sakenNye utviklingsprosjekter for kor

Norsk sangerforum driver pedagogisk utviklingsarbeid i stor skala. Nå er tre nye utviklingsprosjekter i startgropen. Målet er å bedre forholdene for korsangere og styrke kvaliteten på korsang i Norge. 

Nye utviklingsprosjekter for kor - les hele sakenProgram for Garda sangfestival 2017

Bli med oss til Italia for å synge i vakre omgivelser 22. til 26. september 2017. Slik vil programmet se ut, fra du reiser hjemmefra til du kommer hjem igjen.

Program for Garda sangfestival 2017 - les hele sakenVellykket dirigentkurs i Østfold

10 ivrige kursdeltakere gjennomførte første del av "Modulbasert dirigentopplæring".

Vellykket dirigentkurs i Østfold - les hele sakenGarda sangfestival 2017

I samarbeid med Escape travel inviterer vi igjen til festival for korsangere fra Norge i september 2017. Du kan delta sammen med koret ditt, men festivalen egner seg like godt for individuelle sangere, så om du har lyst til å reise alene, eller sammen med en mindre gruppe, har du samme muligheten. Festivalen vår foregår i den lille byen Garda som ligger ved Gardasjøen mellom Milano og Venezia i Nord-Italia. 

Garda sangfestival 2017 - les hele sakenNM for kor 2017

Kor- og dirigentorganisasjonene innbyr til NM for kor i oktober 2017.

NM for kor 2017 - les hele sakenDirigentkurs for hjelpedirigenter og nybegynnere (Modulbasert dirigentopplæring)

Østfold sangerforum, Norsk sangerforum og Foreningen Norske Kordirigenter arrangerer dirigentkurs i Østfold, 11.-13. november og 10.-12. februar. Ingrid Danbolt (bilde) er instruktør.

Dirigentkurs for hjelpedirigenter og nybegynnere (Modulbasert dirigentopplæring) - les hele sakenNorsk sangerforum - Landsmøte med någå attåt

Landsmøtet 2016 ble avholdt på Sundvollen i Buskerud 24. april. Dagen før ble det gjennomført en fagkonferanse og bursdagsfeiring.

Norsk sangerforum - Landsmøte med någå attåt - les hele saken


Lav medlemskontingent

Kontakt oss

Norsk sangerforum
Telefon: 63 81 53 65
E-post: sangerforum@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART