Kopinor-avtalen for Norsk sangerforum

Gjennom Kopinor-avtalen kan dere ta fotokopier, utskrifter og digitale kopier av opphavsrettslig beskyttet materiale. Det er ikke nødvendig å oppspore rettighetshaverne og innhente tillatelse fra hver enkelt. Dere velger selv om dere vil tegne en slik avtale. Kostnadene for koret er et årlig vederlag på 168,56 kr i grunnbeløp, i tillegg til 30,47 kr per aktive medlem (sanger) i koret. Beløpene er for 2018, og vil bli prisjustert i årene som kommer. Kor som tegner en slik avtale vil bli fakturert for det sammen med medlemskontingenten vår. 

Momskompensasjon til jul!

I dissse dager har Norsk sangerforum fordelt nesten 3 millioner kroner til våre medlemskor.

Billettsystem for medlemmer

Som medlem av Norsk sangerforum er dere også medlemmer av Norsk musikkråd som har inngått en rammeavtale med Hoopla billettsystemer, en aktør som mange kjenner til fra før. Avtalen gjør det lettere og billigere å avvikle arrangementer, med promotering og teknisk tilrettelegging for salg av billetter.

Mentorordning

Sju mentorer er klare for å dere et løft. Søknadsfristen er 1. september.

Stor satsing på kordirigenter

Koralliansen setter nå i gang et storstilt kompetanseløft på kordirigenter i Norge. Det settes i gang 17 ulike kurs rundt i landet og en mentorordning der dirigenter får oppfølging av erfarne kolleger.

Trenger du ny inspirasjon som kordirigent?

Koralliansen setter nå i gang en satsing på dirigenter. Et av tiltakene er å starte en mentorordning. Ordningen går ut på at du som dirigent blir fulgt opp av en kompetent og erfaren kordirigent (en mentor) gjennom ett år (høsten 2017 og våren 2018). Dersom du er interessert i å være med på en slik ordning, så ønsker vi tilbakemelding nå. Foreløpig ønsker vi bare å lodde interessen i de ulike deler av landet. Tilbakemeldingen du gir nå er derfor ikke forpliktende.

Musikkens studieforbund

Daglig leder i Norsk sangerforum, Jon G. Olsen, er gjenvalgt som styreleder i Musikkens studieforbund. 

Nytt styre i Norsk Musikkråd

Bård Vegar Solhjell ble enstemmig valgt som styreleder under helgens årsmøte i Molde.

Nye utviklingsprosjekter for kor

Norsk sangerforum driver pedagogisk utviklingsarbeid i stor skala. Nå er tre nye utviklingsprosjekter i startgropen. Målet er å bedre forholdene for korsangere og styrke kvaliteten på korsang i Norge. 

Stjernedirigenter til festivalene våre

Høsten 2016 har Norsk sangerforum i samarbeid med Escape Musikkreiser invitert til festivaler for sangere fra hele Norge. Festivalene arrangeres i den lille byen Garda, som ligger ved Gardasjøen nord i Italia omtrent midtveis mellom Milano og Venezia. Til festivalene, som både er åpne for kor og for enkeltsangere, har vi engasjert et stjernelag av italienske dirigenter som skal lære oss noen enkle, italienske sanger.

Koralliansens dirigentsamling 2016

Koralliansen i Norge inviterer til dirigentseminarer i Stjørdal 8.-10. januar 2016. Sammen tilbyr organisasjonene i Koralliansen flere parallelle kurs som dirigenter i alle aldre kan delta på. Dirigenter for kor som er medlem av Norsk sangerforum slipper å betale deltakeravgift på kursene. 

Concentus og Solavox til topps i Sangerdyst 2015

Damekoret Concentus og ungdomskoret Solavox vant hver sin klasse i årets Sangerdyst. Concentus fikk i tillegg en spesialpris for sakral musikk. 

Internett er det nye kurslokalet for Norsk sangerforum

Onsdag 21. oktober var første kurskveld i vårt nye opplæringsprogram Digitale stemmer. I løpet av fire uker skal deltakerne få undervisning i bruk av ny teknologi for å bli bedre korsangere.  Deltakerne på dette første kurset er korsangere fra Akershus og Hedmark. Neste uke møtes de på Internett. 

Krafttak for sang-konferanse 19. november

Torsdag 19. november arrangerer Krafttak for sang nasjonal dagskonferanse. Det blir en begivenhetsrik dag med musikkinnslag, samtaler og foredrag. 

Statsbudsjett uten overraskelser

Regjeringen har lagt fram sitt forslag til statsbudsjett for 2016. Det foreslås ingen endringer som får betydning for økonomien i kor-Norge.

En allianse i kor-Norge

Mange av de viktigste organisasjonene i korlivet mener at et forpliktende samarbeid bygget på gjensidig respekt kan styrke hele miljøet. Fem av disse organisasjonene har derfor valgt å undertegne en samarbeidsavtale med hverandre. I fellesskap kan vi yte bedre tjenester til både sangere, tillitsvalgte og dirigenter. 

Vi utvider festivalen 2016

Fredag 18. september åpnet vi for påmelding til Sangerforum-festivalen 2016. Samme dag ble 2/3 av deltakerplassene revet bort, og nå er det stappfullt. Vi har derfor valgt å utvide festivalen slik at flere kan få synge i Garda neste år.

Panoramakonsert i Fredrikstad

Østfold sangerforum er fylkets største korforbund. De presenterer åtte av sine medlemskor lørdag 24. oktober i Bibliotekets Aula i Fredrikstad.

Momskompensasjon 2015

Vi har søkt momskompensasjon for alle de medlemskor og -vokalgrupper som har sendt oss regnskapet sitt. Mot slutten av året blir pengene utbetalt.

Vårt innspill til Kulturdepartementet

8. september var representanter fra hele korfeltet invitert til Kulturdepartementet for å gi innspill til utviklingen videre. De fem samarbeidende organisasjonene Norsk sangerforum, FONOKO, Norsk sangerforbund, Norges kirkesangforbund og Ung i Kor leverte felles innspill, som du kan lese her.

Europa Cantat XIX var sommerens vakreste eventyr

Den internasjonale festivalen Europa Cantat XIX som ble arrangert i Pécs, Ungarn, samlet tusenvis av korsangere fra hele verden, deriblant mange sangere fra Norge. Fra 24. juli til 2. august var dagene fylt av korverksteder, konserter, felles sang, overraskelser og opplevelser. 

1 million kroner til utredning av kulturparaply

Norsk musikkråd, Noregs Ungdomslag, Norsk Amatørteaterforbund, Frilynt Norge og Studieforbundet kultur og tradisjon har fått 1 million kroner fra Kulturdepartementet til å utrede behovet for en ny kulturparaply.

Nystedt i 100

20. september skal blant andre fem av våre medlemskor fylle Oslo Domkirke med kormusikk av Knut Nystedt.

Kvindelige Studenters Sangforening vant European Choir Games 2015

Kvindelige Studenters Sangforening (KSS) med dirigent Marit Tøndel Bodsberg jubler etter seier i Grand Prix of Nations (GP) under European Choir Games 2015.

Sangerdyst 2015 i Stavanger

Det er fortsatt noen få plasser igjen til Sangerdyst  24. oktober 2015

Escape travel hjelper dere med reiser.

Norsk sangerforum har inngått en avtale med Escape Travel. 

Prosjekt "Stemmetegn" i Østfold

Stemme og kjennetegn=Stemmetegn I 2014 foretok Østfold sangerforum en spørreundersøkelse blant medlemskorene sine.  Mange ville arbeide videre med det å kjenne og utvikle egen stemme i den stemmegruppen man tilhører.


Momskompensasjon 2016

Alle kor og vokalgrupper som er frivillige organisasjoner og medlemmer av Norsk sangerforum kan motta momskompensasjon gjennom oss. Det eneste dere trenger gjøre er å sende oss regnskapet deres for 2015 innen 1. mai. Alt annet ordner vi.

Åpne korøvelser rekrutterer nye sangere til Østfold-kor

I disse dager holder kor i Østfold åpne korøvelser, hvor folk fra nærmiljøet inviteres til å oppleve hvordan det kjennes å synge sammen med andre. 

Kraftig vekst i medlemstallet

I løpet av det siste året, har Norsk sangerforum hatt en kraftig økning i antall medlemskor (og derved også i antall enkeltmedlemmer).  

Velkommen til Sangerdyst 2015

Rogaland sangerforum, Norsk sangerforum , Cantando musikkforlag og Norsk kirkesangforbund ønsker alle kor velkomne til Stavanger. 

Nå er det gratis å melde seg inn i frivillighetsregisteret

Fra 1. januar 2015 er gebyret på 250 kroner for å melde seg inn i Frivillighetsregisteret fjernet. Det eneste koret ditt trenger å betale er årsavgift på 135 kroner. Men det året dere melder dere inn, slipper dere også å betale årsavgift. 

Kor-Norge starter året i Stjørdal

Helga 9. til 11. januar samles dirigenter og tillitsvalgte fra hele landet i Stjørdal. Det arrangerer Norsk sangerforum sitt distriktstreff 2015, i samarbeid med Ung i Kor og FONOKO - Foreningen Norske Kordirigenter. 

Knut Nystedt 1915 - 2014

Knut Nystedt døde 8. desember 2014. Han var en av de mest markante skikkelser i norsk musikkliv på 1900 tallet.

Salmeboka minutt for minutt

"Salmeboka minutt for minutt" trakk til seg 2,2 millioner seere under den 60 timer lange sendingen. 200 kor fra hele landet, deriblant sju kor som er medlem av Norsk sangerforum, var med og sang. Fikk du ikke med deg hele sendinga, kan du se den på nett-tv her: http://tv.nrk.no/serie/salmeboka-minutt-for-minutt

Frode Fjellheim til dirigentkurset i Stjørdal 9.- 11. januar 2015

I samarbeid med Ung i Kor og FONOKO tilbyr Norsk sangerforum dirigentkurs til alle medlemskorene. Dette er et kurs som passer for hoveddirigenter, hjelpedirigenter og unge som har en liten dirigentspire i seg. Som medlem av Norsk sangerforum er det ingen deltakeravgift, kun reise og opphold. 

Frifondmidler

Studentkoret Bilyd var ett av fjorten kor i Norsk sangerforum som ble tildelt Frifondmidler.

Samarbeidsavtale mellom kor - og dirigentorganisasjoner

Norsk sangerforum, Ung i Kor, Norsk Sangerforbund og Foreningen Norske Kordirigenter mener at kor - og dirigentfeltet vil styrkes gjennom samarbeid.

Vellykket PA-kurs for kor

Akershus musikkråd har sekretariatet for både Akershus sangerforum og Norsk sangerforum. Akershus sangerforum inviterte til lydkurs for kor 14. oktober 2014 i lokalene våre på Kjeller. Det ble en lærerik og hyggelig kveld for de fremmøtte.

Å synge i kor - Ideal for menneskelig felleskap?

Ei ny bok om å synge i kor er skrevet av Anne Haugland Balsnes og gitt ut av Portal forlag.

Nordisk sangerforbund i Oslo

Den nordiske mannskororganisasjonen Nordisk sangerforbund hadde sin generalforsamling i Oslo på selveste 17. mai.

Fagkonferanse 2014

I forbindelse med landsmøtet i Norsk sangerforum, ble det arrangert en fagkonferanse i Molde, hvor regionale, nasjonale og internasjonale prosjekter ble presentert og drøftet.

Vellykket landsmøte

27. april holdt Norsk sangerforum sitt sjuende ordinære landsmøte i Molde. Det ble et vellykket landsmøte i rolige former, som viste en organisasjon i god driv, med meget ryddig økonomi, gode faglige innledninger og generelt en flott stemning. 

Ung i Kor feirer jubileum med gavedryss til medlemmene

Det nasjonale korforbundet for barne- og ungdomskor, Ung i Kor, ble stiftet 21. september 1984, og fyller derved 30 år i 2014. Det markeres med festival, gavedryss og mye annet.

Mannskor i Akershus skal sjekkes opp

Akershus sangerforum skal se på medlemsutviklingen i mannskor. Det ble vedtatt på årsmøtet 22. mars. 

Landsmøte 2014

Norsk sangerforum avholder sitt landsmøte 2014 i på Rica Seilet hotell i Molde. Det skjer søndag 27. april. 

Momskompensasjon for regnskapsåret 2013

Den statlige støtteordningen Momskompensasjon videreføres i 2014. Alle kor og vokalgrupper som er medlem av Norsk sangerforum kan derved få slik støtte, beregnet ut fra regnskapet for 2013. 

2 millioner til korene i Norsk sangerforum

Utbetaling første del av januar.
Momskompensasjonen for regnskapsåret 2013 er nå klar, og tilskuddet til Norsk sangerforum er på ca. kr. 2 mill. Hovedårsaken er at flere av korene våre har søkt og at tilskuddet i gjennomsnitt er ove 40% høyere enn året før.

Ny norsk salmebok

Første søndag i advent ble det for første gang sunget fra den nye Norsk salmebok i kirker over hele landet. Norsk salmebok 2013 er en viktig nyhet også for korene i Norge. 

Europeisk festival kommer til Norge

Den internasjonale festivalen Europa Cantat Junior blir arrangert i Bergen 20. juli til 6. august neste sommer. Norsk sangerforum bidrar til arrangementet med en studietur for dirigenter. 

Støtte til kor og vokalensembleprosjekter

Elisabeth og Knut Fures stiftelse til fremme av klassisk musikk og norsk tradisjonsmusikk (Furestiftelsen) ønsker i 2013, med forankring i stiftelsens formål, å støtte prosjekter som kan bidra til videreutvikling av det klassiske kor- og vokalensemblemiljøet i Norge. Det vil bli gitt prioritet til prosjekter som

Medlemsundersøkelse 2013

I disse dager gjennomfører vi en uformell undersøkelse for å lære mer om hva medlemmene våre ønsker av tjenester fra oss. Hvis du er medlem av Norsk sangerforum og vil spandere et par minutter på å svare på et skjema, kan du finne det her: https://docs.google.com/forms/d/147_NP06I0yfJ3wv47DgtCcTOK6Pp3eF-Er6K6c5Af5w/viewform

Til lykke med grunnlovsdagen 17. mai 2013

Sangere over hele landet hever stemmen hver gang vi feirer grunnloven vår. 

Vellykkede festivaler i Italia

Hundrevis av sangere fra hele Norge har opplevd intense dager med sang fra morgen til kveld i idylliske omgivelser ved Gardasjøen, nord i Italia. Sangerforum har bestemt å gjenta suksessen neste år. 

"Allsang for alle"

Turneperiode 29. mai- 22. juni

Den andre av tre allsang-turneer for 2012, kommer Åsne Berre Persen og Trond Akerø-Kleven igjen på besøk. Da er det bare å renske stemmen for kjente og kjære sanger som passer til varme sommerdager og lyse sommernetter.


Ny Korstrategi

I fjor høst inviterte Kulturdepartementet kororganisasjonene til innspillsmøte etter at kulturkomiteen på Stortinget hadde bedt om en ”helhetlig plan for korutvikling”.

Kulturalliansen vil styrke kulturfrivilligheten

Mandag 5. september ble Kulturalliansen stiftet av 30 organisasjoner. En arbeidsgruppe har i løpet avet års tid utredet grunnlaget for en ny sammenslutning for det frivillige kulturfeltet. Målsetningen er å skape større innflytelse i kulturpolitikken. Norsk sangerforum er blant de 30 stifterne.

Få tilgang til vår digitale sangbok

Norsk sangerforum sin samling av noter på nettet er fritt tilgjengelig for alle som har lyst til å bruke dem. Slik finner du fram via datamaskinen din. 

The SMIA Songbook

SMIA (Sang og Musikk i Asylmottak) er et landsomfattende prosjekt i regi av Musikkens studieforbund. Norsk sagnerforum skal lage en digital sangbok for prosjektet. 

Økt driftstilskudd til de landsomfattende musikkorganisasjonene

Kulturandelen av Norsk Tipping AS sitt overskudd fra 2015 ble fordelt fredag 17. juni og tilskuddet til de landsomfattende musikkorganisasjonenes drift og aktiviteter ble tilgodesett med en økning på 2 millioner.

Ny støtteordning for arrangering av musikkverk

NOPA har lenge sett behovet for en tilskuddsordning for arrangering av musikkverk. Styret har nå vedtatt at det skal innføres en slik ordning og første søknadsfrist er 1. juni.

Norsk sangerforum gir deg en virtuell sangbok

Norsk sangerforum samarbeider med teknologiselskapet MuseScore om å utvikle hjelpemidler for sangere. Som et biprodukt, lager vi også en digital sangbok som stadig blir større. Derved kan du ha en kombinert noteperm og musikklærer tilgjengelig på mobiltelefonen eller nettbrettet ditt.

Kor-reality med ØremaZZørene

Blandakoret ØremaZZørene i Trondheim skal holde veldedighetskonsert i slutten av mai. I forberedelsen til konserten har de laget en egen reality-serie som du kan følge den nærmeste tiden. 

Akademisk kortreff 14.-16. April i Oslo

"Lad oss virvle velkomstsangen" synger de store norske universitetskorene når de samles til sang, konserter, fest og fellesskap i Oslo. I år er det Den norske Studentsangforening og Kvindelige Studenters Sangforening som står for arrangementet.

Norsk sangerforum vil lære mer om korenes øvingslokaler

Vi vil vite mer om lokalene dere øver i. Derfor inviterer vi alle medlemmene våre til å besvare noen få spørsmål. Blant besvarelsene trekker vi ut tre kor som får en profesjonell akustikkmåling av øvingslokalet sitt. 

Landsmøte 2016

Vi ønsker velkommen til landsmøtet i Norsk sangerforum som foregår på Sundvolden hotell i Hole, Buskerud søndag 24. april.  Tradisjonen tro, arrangerer vi en fagkonferanse dagen før, dvs. lørdag 23. april.

"Kulturfordel" er lansert

Norsk musikkråd lanserte i dag sitt nye fordelsprogram for alle medlemmer, Kulturfordel. Hanne Kolstø sto for musikken og flere av samarbeidspartnerene stilte opp med infostand, konkurranser og premier.

Vellykket dirigentkongress

Fredag 8. januar  til søndag 10. januar inviterte organisajonene i Koralliansen til fem parallelle dirigentkurs i Stjørdal. Fredag 8. januar ble det også arrangert nasjonal konferanse om dirigentutvikling. 

Koralliansen er utvidet

(Oslo 18. januar 2016) Alle kororganisasjonane i Noreg og dirigentorganisasjonen FONOKO har i dag underteikna ein samarbeidsavtale under namnet Koralliansen. Dermed har korfeltet no eit slagkraftig samarbeidsforum som representerer til saman 66 000 medlemmar

Momskompensasjon for 2014

Norsk sangerforum har mottatt momskompensasjon for 2014

Driftsstøtte til kor på høyt nivå

Vi gratulerer fem medlemskor med tilskudd fra ordningen "Driftsstøtte til kor på høyt nivå"


Julekampanje: Kortreiste konserter og miljøvennlige musikkopplevelser!

Er du lei av å gi bort slips og nips? Hva med en felles konsertopplevelse eller et trommekurs i stedet? Musikkopplevelser er noe av det mest miljøvennlig du kan gi bort til jul og vi har samlet våre beste tips!
les mer...

Støtte til voksenopplæring for våren 2015

Som medlemmer i Norsk sangerforum er dere også medlemmer av Musikkens studieforbund, og kan motta støtte til voksenopplæring i koret deres. Nå er det tid for å søke støtte til vårens opplæring. 

Ny standard for akustikk i musikkrom

Med tittelen "prNS8178 Akustiske kriterier for rom og lokaler til musikkutøvelse", vil den nye standaren bli et viktig redskap for kommuner, planleggere, musikere og andre som ønsker å skape egnete lydforhold i nye og eksisterende musikklokaler.

Med eget nebb

Voksenopplæringsforbundet i Akershus og Akershus sangerforum ønsker alle kor i Akershus velkommen til å delta i en stafett med åpne korøvelser i uke 41, dvs. 5. – 12.oktober 2014.

Arrangementsrekken er del av Læringsdagene for voksne 2014 i Akershus.  Vi vil sette fokus på den innsatsen som alle kor gjør for å gi opplæring og skape trivsel i sitt lokalmiljø. Samtidig kan det føre til at dere rekrutterer nye sangere til koret deres.

Søk om midler til ditt Prøysen-prosjekt

1. september er fristen for å søke om midler til lokale tiltak og prosjekter gjennom støtteordningen til Prøysenfest!. 

/share/mime/48/pdf.png European Choral Association - Europa Cantat - Aktiviteter 2014
(brochure_eca-ec_2014_webversion.pdf, 6MB)

License to Sing i Follo

Tre kor i Follo slår seg sammen for å framføre musikk fra filmene om James Bond.

Årsmøte i Finnmark sangerforum

Finnmark sangerforum avholdt sitt årsmøte 22.-23. mars 2014 i Lakselv med 18 deltakere fra Kirkenes i øst til Hammerfest i vest.

Bornholm (DK), 22. mai - 25. mai 2015. Korfestival Bornholm

Korfestival Bornholm er en uformell festival hvor kor fra hele Norden kommer kommer sammen på den danske ferieøya.

European Choral Association - Europa Cantat

Norsk sangerforum er blitt medlem av European Choral Association - Europa Cantat (ECA-EC). Det betyr at vi nå er del av et nettverk av kororganisasjoner i mer enn førti land.

Hvor mange sangere finnes det i Europa?

Det spørsmålet er det ingen som kan svare på, men kanskje prosjektet Singing Europe kan gi oss en bedre oversikt. En internasjonal undersøkelse vil kartlegge hvordan det står til med det syngende Europa. 

Vellykket distriktstreff på Lillestrøm

Norsk sangerforum og alle distriktsleddene møttes til en interessant og spennende distriktssamling på Lillestrøm helga 2. og 3. februar. Fra Finnmark til Agder kom tillitsvalgte til en helg med utveksling av gode ideer, forslag til kurs og aktiviteter, og mange innspill til videre utvikling av både korene og organisasjonen.

Sangerdyst 2013

Sangerdyst 2013 er en åpen konkurranse for kor og vokalgrupper. Den arrangeres på Norges Musikkhøgskole lørdag 26. oktober 2013. 

Golden Cantat 2013 - festival for seniorsangere

5. til 12. mai 2013 arrangeres Golden Cantat i Novi Sad (Serbia) - en festival for godt voksne sangere. Du kan reise sammen med koret ditt eller som individuell sanger. 

Trenger du logoen vår til en trykksak?

Har du lyst til å bruke logoen vår, for eksempel i et konsertprogram? Klikk på pekeren nedenfor, så kommer du til en side hvor du kan laste den ned både i farger og i gråtoner. Filene er i .jpg-format.

 

http://www.sangerforum.no/nedlasting/

Lav medlemskontingent

Kontakt oss

Norsk sangerforum
Telefon: 63 81 53 65
E-post: sangerforum@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART