Ny kortinfo

05.02.2016 14:09 Skrevet av

I serien med kortinfoer for lokale musikkråd foreligger nå nr 7: Tjen penger – bli synlig! Vær synlig – tjen penger! Denne kortinfoen er ment å inspirere det lokale musikkrådet til oppfinnsomhet når det gjelder arenaer for både å bli sett og å ha økonomisk utbytte av å synes.

Oversikt over kortinfoene finner du her


Flere nye kortinfoer

Tre nye kortinfoer er nå tilgjengelig på de lokale musikkrådenes nettside: 05 - "Lokalt kulturpolitisk arbeid", 13 - "Valgkomiteen – et viktig ledd i organisasjonene" og 15 - "Samarbeidsavtaler med kommunen og kulturskole".

Flere nye kortinfoer - les hele sakenAldri med lua i hånda

Som barn fikk Eva Tovsrud Knutsen beskjed av faren om at hun aldri må stå med lua i hånda. Dette har blitt en slags leveregel for lederen av Kongsberg musikkråd, og trolig vært avgjørende for at Norges eldste industriby nå har et av landets fineste kulturhus. 

Aldri med lua i hånda - les hele sakenNy kortinfo: "Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund"

Kortinfo for lokale musikkråd» er en serie små foldere med oversiktlig informasjon samlet på maks fire sider. I nr 10 kan du lese om Norsk musikkråds og Musikkens studieforbunds organisering, mest sentrale oppgaver og viktigste innsatsområder. Du finner også omtale av våre støtteordninger, og dessuten bl a oversikt over medlemsorganisasjoner og regionledd.

Ny kortinfo: "Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund" - les hele sakenNye kortinfoer for lokale musikkråd

I serien med kortinfoer for lokale musikkråd, dvs en liten folder med oversiktlig info på to midtsider, foreligger to nye: Nr 2 Lokalt musikkråd – et redskap for økt innflytelse og bedre aktiviteter, og nr 8 Akustikk – med og motspiller. Som de øvrige er disse tilgjengelig her: www.musikk.no/lokmr/om-og-for/kortinfo/Enklere og bedre hverdag for det lokale musikklivet

Et av våre innspill i forbindelse med kommune- og fylkestingsvalget 2015 går på at kommunen må bidra til å gi det lokale musikklivet en enklere og bedre hverdag. Som støttedokument for dette initiativet har vi utarbeidet en kortinfo som viser til mange forskjellige måter kommunen kan bidra på. Finnes det ikke penger, så kan kommunen i det minste by på gratis (øve)lokaler, diverse tjenester, enkle rutiner osv.

Kortinfoen finner du herKommune- og fylkestingsvalget 2015

Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund har utarbeidet innspill til både kommune- og fylkespartiene i forbindelse med valgkampen til kommune- og fylkestingsvalget i 2015. På vegne av både egne medlemsorganisasjoner og med støtte fra andre fokuserer vi på gode lokaler til musikkformål, bedre og enklere hverdag for det lokale musikklivet, og økt regionalt samarbeid med det offentlige. Formålet er å gi noen av musikklivets viktigste behov en plass i valgkampen. Vi fikk mye god respons på et tilsvarende initiativ ved kommune- og fylkestingsvalget i 2011.

Kommune- og fylkestingsvalget 2015 - les hele sakenRegion Nord-konferansen, 7. - 9. november, er avlyst

På grunn av liten påmelding er dessverre Region Nord-konferansen for lokale musikkråd avlyst.

Region Øst-konferansen går imidlertid som planlagt.Landskonferanse 2014 = To regionkonferanser, begge til sjøs!

Som tidligere meldt erstattes landskonferansen for lokale musikkråd i 2014 av to regionale konferanser. Begge arrangeres om bord i båt, begge åpner for deltakelse fra andre landsdeler, og begge åpner også for deltakelse fra kulturnettverk, kommuner og andre lokale kulturaktører. Noen temaer er felles for begge konferansene, og noen er særskilte.

Landskonferanse 2014 = To regionkonferanser, begge til sjøs! - les hele sakenRegionkonferanser for lokale musikkråd høsten 2014

I 2014 erstattes landskonferansen for lokale musikkråd av to regionale konferanser, Region Øst (10. – 12. oktober) og Region Nord (7. – 9. november). Begge konferansene åpner for deltakelse fra andre landsdeler. Andre lokale kulturaktører enn lokale musikkråd er også velkommen (kulturråd/kulturnettverk, kommuner mm).

Regionkonferanser for lokale musikkråd høsten 2014 - les hele sakenLansering 9. april: Ny Norsk Standard sikrer bedre musikklokaler

Det er i dag ca. 500 000 musikkutøvere i Norge, både profesjonelle og amatører. Mange utøvere opplever dårlige lydforhold både for øving og til konserter, og det bygges øvingsrom og konsertsaler uten at det stilles krav til lydforhold.

Lansering 9. april: Ny Norsk Standard sikrer bedre musikklokaler - les hele sakenMØNSTERVEDTEKTER FOR LOKALE MUSIKKRÅD

I styremøter 5. februar 2014 vedtok styrene i Musikkens studieforbund og Norsk musikkråd nye mønstervedtekter for både våre felles fylkesledd og lokalledd. Mønstervedtektene er en oppfølging av vedtatte endringer i vedtektene til både Musikkens studieforbund og Norsk musikkråd på landsmøtene våren 2013.

MØNSTERVEDTEKTER FOR LOKALE MUSIKKRÅD - les hele sakenHandlingsplan og arbeidsplan

De lokale musikkrådene er selvstendige lokale organisasjoner samtidig som de er en del av både Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund.

Handlingsplan og arbeidsplan - les hele sakenRom for spilleglede

I taket bråker et slitent ventilasjonsanlegg som har sett sine beste dager. Lufta henger tung og støvete i det lille øverommet og i gymsalen hvor musikantene forsøker å blåse liv i en melodi.

Rom for spilleglede - les hele sakenLandskonferanse for lokale musikkråd 2013

I 2013 arrangeres landskonferansen for lokale musikkråd 27. - 29. september, i Ålesund (Rica Parken Hotell).

Landskonferanse for lokale musikkråd 2013 - les hele sakenVi kårer Norges beste musikkommune

Til våren vil én av landets 428 kommuner bli utropt til «Norges musikkommune 2012». Målet er å sette fokus på hvilke ambisjoner norske kommuner har for sitt lokale musikkliv og hedre kommuner som satser helhetlig og langsiktig. Skulle din kommune vært nominert? Fristen er 21. mars.

Vi kårer Norges beste musikkommune - les hele sakenKvinners stemmerett 100 år

I 2013 er det hundre år siden kvinner fikk stemmerett i Norge.

Kvinners stemmerett 100 år - les hele sakenKulturutredningen 2014

Kulturutredningen 2014 ble lagt fram av Engerutvalget 6. mars, og gir tydelige føringer for kommuners og fylkeskommuners satsing på kultur. Utredningen følges også av analyser og rapporter som gir et godt bilde på tilstanden i den kulturelle grunnmuren.

Utredningen og underlagsrapportene er god og inspirerende lesning!

Kulturutredningen 2014 - les hele sakenAskøy Sang- og Musikksamskipnad

Til tross for sin respektable alder på 81 år er Askøy Sang- og Musikksamskipnad et vitalt lokalt musikkråd.

Askøy Sang- og Musikksamskipnad - les hele sakenStøtteordninger for musikklivet

Det finnes en hel del støtteordninger for musikklivet som også lokale musikkråd og andre lokale aktører og aktivitetsmiljøer kan gjøre seg nytte av.

Støtteordninger for musikklivet - les hele sakenFriluftscener kan bidra til flotte musikkopplevelser

Det er tid for å ta i bruk friluftscenene. Med værgudene på arrangørenes side kan utendørs konserter gi flotte musikkopplevelser. Det er friluftsscener i de fleste kommuner. Både på Voss og i Folldal er det fine utescener med tilknytning til de lokale musikkrådene.

Friluftscener kan bidra til flotte musikkopplevelser - les hele sakenFulltegnet konferanse om samarbeid i musikklivet

Med nærmere 70 deltakere kan vi trygt si at helgens landskonferanse for lokale musikkråd og kulturnettverk var en suksess.

Fulltegnet konferanse om samarbeid i musikklivet - les hele sakenMusikklokaler i Ski kommune

Akershus musikkråd har på oppdrag fra Ski musikkråd analysert ti av de mest brukte musikklokalene i kommunen. Målingene viser at lokalene som brukes er av varierende kvalitet.

Musikklokaler i Ski kommune - les hele sakenNy utgave av arrangørhåndboka feite forestillinger

Norsk Rockforbund lanserte i høst en ny utgave av den anerkjente arrangørhåndboka Feite forestillinger

Ny utgave av arrangørhåndboka feite forestillinger - les hele sakenLokaler til musikkformål - Norsk musikkråds normer og anbefalinger

De færreste lokaler som brukes til musikk er akustisk tilpasset og tilrettelagt for bruken. Derfor lanseres nå "Norsk musikkråds normer og anbefalinger" for akustikk i lokaler som brukes til musikkformål. Dette er en revidert og betydelig utvidet versjon av Norsk musikkråds tidligere normer og anbefalinger. De nye normene ble vedtatt av styrene i Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund 8. desember 2009.
les mer...Landskonferanse for lokale musikkråd 17. - 19. september

Programmet for Hurdalskonferansen er lagt ut og justeres etter som bidragsyterne faller på plass.

Landskonferanse for lokale musikkråd 17. - 19. september - les hele sakenKULTURHUSINNVIELSE PÅ LESJA

Lesja kommune innviet 16. juni sitt nye kulturbygg med to store forestillinger der kulturlivet i kommunen fikk presentert seg i all sin bredde og kvalitet. 

KULTURHUSINNVIELSE PÅ LESJA - les hele sakenSpennende møte om akustikk i Asker musikkråd

Musikklivet i Asker er opptatt av å få gode lokaler. Asker musikkråd satte øvings- og konsertlokaler på dagsorden i sitt medlemsmøte 20. april. Daglig leder Jon G. Olsen fra Akershus musikkråd, som også er leder for Norsk musikkråds utvalg for musikklokaler, holdt et interessant og tankevekkende foredrag. Diskusjonen i etterkant viste at dette er noe som musikklivet i Asker ønsker å gjøre noe med.

Spennende møte om akustikk i Asker musikkråd - les hele sakenVellykket konferanse for lokale musikkråd i Hordaland

I midten av mars arrangerte Hordaland musikkråd konferanse for lokale musikkråd, kulturnettverk og andre interesserte. Det var stort fremmøte. Arrangøren var veldig fornøyd med det faglige utbyttet av konferansen.

Vellykket konferanse for lokale musikkråd i Hordaland - les hele sakenUNDERSØKELSE VEDRØRENDE ØVINGS- OG KONSERTLOKALER I ARENDAL

I samarbeid med Arendal musikkråd og Aust-Agder musikkråd ønsker Arendal kommune å undersøke forholdene for musikklivet i kommunen mht øvings- og konsertlokaler.

UNDERSØKELSE VEDRØRENDE ØVINGS- OG KONSERTLOKALER I ARENDAL - les hele sakenSUKSESS FOR MUSIKKENS DAG I FARSUND

Lørdag 6. juni inviterte Farsund musikkråd til Musikkens Dag. Musikkens Dag ble arrangert for andre gang, og er et utearrangement som finner sted i sentrum av Farsund.

SUKSESS FOR MUSIKKENS DAG I FARSUND - les hele sakenFrivillighetsregister - registrer dere

Frivillighetsregisteret er nå klart slik at alle lokale lag og foreninger kan registrere seg. Det bør de gjøre. Det lokale musikkrådet bør også registrere seg i registeret. Lokale lag kan også få tilskudd fra "grasrotandelen" når folk tipper.

Frivillighetsregister - registrer dere - les hele sakenResolusjon fra Musikktinget

På bakgrunn av Kulturløftet og Kulturdepartementets arbeid med Kulturløftet II vedtok Musikktinget i helgen en resolusjon. Resolusjonen ønsker velkommen Kulturløftet II og ber om oppfølging av kulturloven lokalt.

Resolusjon fra Musikktinget - les hele sakenÅrsmøte? Bruker dere den nye felles malen for handlingsplan?

Vi minner om at det på landskonferansen i fjor høst ble enighet om en felles handlingsplan med mal for arbeidsplaner for lokale musikkråd. Nå i forkant av årsmøtene er det kanskje en god ide å ta en titt på denne og eventuelt tilpasse de planene dere selv har til den nye malen?

Årsmøte? Bruker dere den nye felles malen for handlingsplan? - les hele saken