Musikkformidling i kor

19.09.2018 12:21 Skrevet av

Koralliansen og Akershus sangerforum inviterer til kurs hvor skuespiller og regissør Tom Sterri skal lære oss mer om musikkformidling. Vi bruker mye tid på å lære oss å synge repertoaret som skal framføres, men venter ofte til den siste øvelsen før konserten før vi tenker på hvordan musikken skal formidles til publikum. Hvordan kan vi presentere musikken, uansett om det er pop eller klassisk, slik at konserten blir en opplevelse for både øye og øre.

Lørdag 22. september 11.00 – 18.00

Kulturverket Flammen, Borghild Ruds veg 3, Nittedal

Kurset passer både for dirigenter, tillitsvalgte og andre kormedlemmer

Kom og opplev en av Norges mest erfarne regissører arbeide med musikkformidling i kor. Tom Sterri holder foredrag og leder en praktisk workshop om dramaturgi og oppbygging av en konsert eller forestilling. 

Tom Sterri er en norsk skuespiller, revyforfatter, instruktør og teatersjef. Satte opp rundt 50 amatørrevyer før han i 1989 presenterte den første profesjonelle, Det våres for Norge. Han var Baloo i musikalversjonen av Jungelboken 1989 og Max Detweiler i the Sound of Music, begge på Bryggeteatret. Også produsent og medinstruktør på Hair i 1992. Sterri overtok ABC-teatret i 1993 og Chat Noir 1996 og hadde stor suksess med revyene Festrevy for Norge 1994 og Typisk norsk 1995. Var ansvarlig for åpningsrevyen på det gjenoppbygde Edderkoppen 2003. Sterri var produsent i 10 år for såpeserien Hotel Cæsar og vært programleder for TVNorge sine underholdningsprogram, Lekende lett og Skjult kamera. I 2017  var han igjen regissør og skuespiller for Jungelboken på Chateau Neuf.


PRIS: 500,-

Alle deltakere vil få tilsendt en kurspakke som kan benyttes i koret.

Servering av pizza og kaffe. Salg av mineralvann.

Faktura vil bli tilsendt.


Klikk her for å komme til påmeldingsskjema. 


Digital gehør- og musikkteoriopplæring

Ønsker du å få en bedre forståelse for notene du leser? digital gehør - og musikkteoriopplæring gir deg nyttige verktøy for å kunne øve på egenhånd.

Digital gehør- og musikkteoriopplæring - les hele sakenDigitale stemmer 2018

For første gang arrangerer Norsk sangerforum en nasjonal konferanse om digitale stemmer. Det skjer på Olavsgaard hotell i Skedsmo (Akershus) 28. til 30. september. Her skal vi dykke ned i alt som angår digitalisering av noter.

Digitale stemmer 2018 - les hele sakenTemakurs i rytmisk korledelse!

Østfold sangerforum har fått støtte av Koralliansen til gjennomføring av kurs i rytmisk korledelse., og vi har fått en kapasitet på området til å lede kurshelga; Thue Thesbjerg fra Danmark. Nå er vi i gang!

Temakurs i rytmisk korledelse! - les hele sakenDirigentopplæring! Modul 2 er nå avsluttet!

Koralliansen og Norsk sangerforum med Østfold sangerforum som teknisk arrangør ønsket fredag 7. september kursdeltakerne velkommen. Modulen har seks påmeldte, (en måtte melde avbud i siste liten) under kyndig ledelse av Nina T. Karlsen! Fremtidens dirigenter i koret ditt? En av dem har allerede fått vikarstilling i et Fredrikstad-kor. Andre kurshelg ble avsluttet 18. november med fornøyde deltakere.

Dirigentopplæring! Modul 2 er nå avsluttet! - les hele sakenVellykket dirigentkurs i Østfold

10 ivrige kursdeltakere gjennomførte første del av "Modulbasert dirigentopplæring".

Vellykket dirigentkurs i Østfold - les hele sakenLær å dirigere på 1-2-3!


Lørdag 18. april kl 10:00 - 16:00 og søndag 19. april kl 11:00 - 16:00 arrangeres dirigentkurs på Kjeller.

Dette kurset er for deg som er helt ny som dirigent, du som har lyst til å bli dirigent, eller for deg som kanskje er hjelpedirigent i et kor. Hovedfokuset på kurset vil være grunnleggende slagteknikk. Kurset er åpent for deltakere fra hele landet.

Instuktør: Sigurd Engesnes.

Kurset arrangeres av Norsk sangerforum, med Akershus sangerforum som teknisk arrangør.

Lær å dirigere på 1-2-3! - les hele saken"Kurs for solister i kor" med mannlig innstruktør

Og for alle de som ønsker større selvtillit som sanger i eget kor.
Denne gangen har vi leid inn Krzysztof Aureliusz Luczynski - Utdannet ved Musikkakademiet i Wroclaw - Ansatt i Den Norsk Opera

Lørdag 21. mars og søndag 22. mars 2015, starter vårt populære kurs for solister i kor. Kurset går over en helg og holdes på Kjeller.
Kurset gir deg som har lyst til å prøve deg som solist i koret, god støtte og gode råd på veien.

"Kurs for solister i kor" med mannlig innstruktør - les hele sakenInvitasjon til ”Bli bedre på scenen”-kurs lørdag 14. mars 2015

Det er en kjensgjerning at det i de aller fleste kor snakkes om hvordan man ser ut når man opptrer med koret sitt. Smil, lev med musikken, vær konsentrert, se på publikum, se på dirigenten. Innfallsvinklene er mange.

Invitasjon til ”Bli bedre på scenen”-kurs lørdag 14. mars 2015 - les hele saken


Lav medlemskontingent

Kontakt oss

Norsk sangerforum
Telefon: 63 81 53 65
E-post: sangerforum@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART