Digitale stemmer 2018

23.10.2018 10:36 Skrevet av

For første gang arrangerer Norsk sangerforum en nasjonal konferanse om digitale stemmer. Det skjer på Olavsgaard hotell i Skedsmo (Akershus) 28. til 30. september. Her skal vi dykke ned i alt som angår digitalisering av noter.

Digitale stemmer er noter i et digitalt format som kan brukes på mange ulike måter.

Norsk sangerforum har i en årrekke samarbeidet med andre organisasjoner og institusjoner om å gjøre musikk lettere tilgjengelig for amatørsangere. Samarbeidet med teknologiselskapet MuseScore har blant annet ført til mobil-apper som kan hjelpe sangere å øve på stemmene sine. Et større arbeid for å digitalisere klassisk repertoar for kor, har ført til en stadig voksende digital sangbok som er gratis tilgjengelig for alle som ønsker å bruke notene. Sammen med ITseniorene utvikler vi løsninger for å integrere digitale noter i arkivsystemer hos hvert enkelt kor. Nylig har vi også inngått et samarbeid med Match my Sound hvor vi samarbeider om å lage interaktive digitale stemmer som gi sangere tilbakemelding om hvor presist de synger stemmene sine. Vi samarbeider også med universiteter, musikkhøyskoler og organisasjoner verden over for å øke tilgjengeligheten av digitale stemmer.

I flere år har vi også gjennomført grunnopplæring i digitalisering av noter, og kor over hele landet bruker nå MuseScore i arbeidet sitt. Vi har framforhandlet en avtale med Kopinor som gir kor anledning til å lage digitale kopier av noter de eier, og det inkluderer digitale stemmer som kan brukes til øving.

På konferansen tilbyr vi:

Timeplan for helgen er

Det er ingen delatkeravgift på konferansen. Det eneste deltakerne må dekke er eventuelt opphold og mat på hotellet. Vi har gjort en særskilt avtale med hotellet som gir et gunstig tilbud for overnatting. 

Ønsker du å delta på konferansen, gå til skjemaet som ligger her.  Mer informasjon kan du også få ved å sende oss en epost til sangerforum@musikk.no eller ringe 63 81 53 65

 


Digital gehør- og musikkteoriopplæring

Ønsker du å få en bedre forståelse for notene du leser? digital gehør - og musikkteoriopplæring gir deg nyttige verktøy for å kunne øve på egenhånd.

Digital gehør- og musikkteoriopplæring - les hele sakenMusikkformidling i kor

Koralliansen og Akershus sangerforum inviterer til kurs hvor skuespiller og regissør Tom Sterri skal lære oss mer om musikkformidling. Vi bruker mye tid på å lære oss å synge repertoaret som skal framføres, men venter ofte til den siste øvelsen før konserten før vi tenker på hvordan musikken skal formidles til publikum. Hvordan kan vi presentere musikken, uansett om det er pop eller klassisk, slik at konserten blir en opplevelse for både øye og øre.

Musikkformidling i kor - les hele sakenTemakurs i rytmisk korledelse!

Østfold sangerforum har fått støtte av Koralliansen til gjennomføring av kurs i rytmisk korledelse., og vi har fått en kapasitet på området til å lede kurshelga; Thue Thesbjerg fra Danmark. Nå er vi i gang!

Temakurs i rytmisk korledelse! - les hele sakenDirigentopplæring! Modul 2 er nå avsluttet!

Koralliansen og Norsk sangerforum med Østfold sangerforum som teknisk arrangør ønsket fredag 7. september kursdeltakerne velkommen. Modulen har seks påmeldte, (en måtte melde avbud i siste liten) under kyndig ledelse av Nina T. Karlsen! Fremtidens dirigenter i koret ditt? En av dem har allerede fått vikarstilling i et Fredrikstad-kor. Andre kurshelg ble avsluttet 18. november med fornøyde deltakere.

Dirigentopplæring! Modul 2 er nå avsluttet! - les hele sakenVellykket dirigentkurs i Østfold

10 ivrige kursdeltakere gjennomførte første del av "Modulbasert dirigentopplæring".

Vellykket dirigentkurs i Østfold - les hele sakenLær å dirigere på 1-2-3!


Lørdag 18. april kl 10:00 - 16:00 og søndag 19. april kl 11:00 - 16:00 arrangeres dirigentkurs på Kjeller.

Dette kurset er for deg som er helt ny som dirigent, du som har lyst til å bli dirigent, eller for deg som kanskje er hjelpedirigent i et kor. Hovedfokuset på kurset vil være grunnleggende slagteknikk. Kurset er åpent for deltakere fra hele landet.

Instuktør: Sigurd Engesnes.

Kurset arrangeres av Norsk sangerforum, med Akershus sangerforum som teknisk arrangør.

Lær å dirigere på 1-2-3! - les hele saken"Kurs for solister i kor" med mannlig innstruktør

Og for alle de som ønsker større selvtillit som sanger i eget kor.
Denne gangen har vi leid inn Krzysztof Aureliusz Luczynski - Utdannet ved Musikkakademiet i Wroclaw - Ansatt i Den Norsk Opera

Lørdag 21. mars og søndag 22. mars 2015, starter vårt populære kurs for solister i kor. Kurset går over en helg og holdes på Kjeller.
Kurset gir deg som har lyst til å prøve deg som solist i koret, god støtte og gode råd på veien.

"Kurs for solister i kor" med mannlig innstruktør - les hele sakenInvitasjon til ”Bli bedre på scenen”-kurs lørdag 14. mars 2015

Det er en kjensgjerning at det i de aller fleste kor snakkes om hvordan man ser ut når man opptrer med koret sitt. Smil, lev med musikken, vær konsentrert, se på publikum, se på dirigenten. Innfallsvinklene er mange.

Invitasjon til ”Bli bedre på scenen”-kurs lørdag 14. mars 2015 - les hele saken


Lav medlemskontingent

Kontakt oss

Norsk sangerforum
Telefon: 63 81 53 65
E-post: sangerforum@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART