Ingrid Joramo Lund får musikkrådets stipend

01.06.2018 09:05 Skrevet av

Siden 1991 har musikkrådet ut stipend til unge, lovende utøvere fra, eller med tilknytning til Hedmark og Oppland. Årets stipend ble går til Ingrid Joramo Lund (16 ) fra Kongsvinger.

I år fikk vi inn 10 gode søknader fra ungdommer i alderen 14-19 år. Vi ser at nivået er blitt svært høyt på mange av søkerne, og flere er fanget opp av talentprogrammer eller går hos dyktige lærere allerede. Dette er en gledelig utvikling, og viser resultatene av den store innsatsen kulturskolene og de lokale lagene gjør med opplæring av unge. Her dannes fundamentet for unge utøvere, enten de skal satse på musikk som levevei, eller ha det som en hobby for livet.

Stipendet består av kr 15.000,- og et diplom. 

Om stipendvinneren:

Ingrid tok ukentlige timer hos sangpedagog Birgit Brinck allerede fra 8-årsalderen. I 2015 startet hun hos operasanger Silvia Moi, som anbefalte henne å synge med Solveig Kringlebotn. Det har hun fortsatt med, og målet er å synge ved en opera. Ingrid begynte på kulturskolen i Kongsvinger, og har vært med på teater, og tatt piano- og gitartimer. For tida går hun på Skarnes videregående skole i 1. klasse på MDD-linja. I 2014 fikk hun drømmestipendet (Kulturskolerådet/Norsk Tipping) og fikk i den anledning synge solo på julekonserten på TV2, Desembertoner. Ingrid er allsidig og målbevisst, og var i mai med i finalen i «Hele Hedmark synger». Ingrid søker stipend for å fortsette med sangtimer hos Solveig Kringlebotn.

Vi gratulerer og ønsker henne lykke til!


Om stipendet:

Siden 1991 har Hedmark og Oppland musikkråd delt ut et stipend til en eller flere unge, talentfulle musikere.

Stipendet kan brukes til reise, kurs, spilletimer eller annet som kan bidra til å ta noen skritt videre på veien. Søknadsfristen er 1. mai hvert år.

Hvem går stipendet til?