Alexander Lohmann Foto: privat

Musikkrådets stipend til Alexander Lohmann

01.06.2018 08:55 Skrevet av

Siden 1991 har musikkrådet ut stipend til unge, lovende utøvere fra, eller med tilknytning til Hedmark og Oppland. Årets stipend ble i går delt ut til Alexander Lohmann  (17) fra Rena under årets Sandbeck-galla i Åmot kulturhus i går kveld.

"I år fikk vi inn 10 gode søknader fra ungdom alderen 13-21 år. Vi ser at nivået stadig blir høyere på søkerne, og at flere av dem allerede er tilknyttet talentprogrammer ved musikkhøgskoler og -institutter. Dette er en gledelig utvikling, og viser resultatene av den formidable innsatsen kulturskolene og de lokale lagene gjør med opplæring av unge. Her dannes et solid grunnlag for unge utøvere, enten de skal satse på musikk som levevei, eller ha det som en givende hobby framover.", sa daglig leder Trond Ekund Johansen i sin presentasjon av stipendet og vinneren. Stipendet består av kr 15.000,- og et diplom.

Om årets vinner:

Alexander Lohmann bor på Rena og startet på horn allerede i 7-årsalderen. Gjennom årene har han spilt med lærere i kulturskolen og privat. Samspillerfaring har han fått i skolekorps, Hedmarken symfoniorkester og flere ulike ensembler siden. Han er for tida tilknyttet talentutviklingsprogrammet ved Norges musikkhøgskole, og har Ingrid Bergene Fossaa (Hamar) og Steinar Nilsen (Oslo) som lærere.
Alexander har et klart mål for spillingen, å bli profesjonell orkestermusiker. Han beskrives slik av sin lærer Ingrid Bergene Fossaa: «Alexander har et høyt teknisk nivå i hornspillet sitt, og pga dette har han rukket å lære seg et imponerende stort repertoar. Han jobber hardt og er svært arbeidsom, og er alltid villig og på søken etter å finne nye metoder og veier for å nå målet om å bli en enda bedre hornist.»

For å stimulere han på veien videre får han støtte til deltakelse på det internasjonale orkesterkurset ved Ingenium Academy i Winchester, England.
 

Om stipendet:

Siden 1991 har Hedmark og Oppland musikkråd delt ut et stipend til en eller flere unge, talentfulle musikere.

Stipendet kan brukes til reise, kurs, spilletimer eller annet som kan bidra til å ta noen skritt videre på veien. Søknadsfristen er 1. mai hvert år.

Hvem går stipendet til?