Fellessang ved bredden av Gardasjøen var et høydepunkt under festival i 2016

Garda sangfestival 2017

28.02.2017 10:33 Skrevet av

I samarbeid med Escape travel inviterer vi igjen til festival for korsangere fra Norge i september 2017. Du kan delta sammen med koret ditt, men festivalen egner seg like godt for individuelle sangere, så om du har lyst til å reise alene, eller sammen med en mindre gruppe, har du samme muligheten. Festivalen vår foregår i den lille byen Garda som ligger ved Gardasjøen mellom Milano og Venezia i Nord-Italia. 

22. til 26. september 2017 samles vi i Garda. I tillegg til at deltakere kan synge egne små konserter. byr vi på sangverksteder med italienske dirigenter, fellessang hvor alle deltakerne synger sammen ved bredden av Gardasjøen, samt selvsagt italiensk kultur. 

Garda er en liten sjarmerende by med strandpromenade og torg ut mot Gardasjøen. Her finner du rutete duker, pasta og pizza, små butikker, lokal vin og lyden av vespa-scootere... 

Her er noen tilbakemeldinger fra sangere som deltok på festival i Garda i 2016:

"Flotte opplevelser i et nydelig område."

"Jeg er så glad for at jeg meldte meg på dette, for det var virkelig en opplevelse for livet!" 

"Vi kommer nok tilbake." 

"En fantastisk tur til Italia i deres regi. Tusen takk for veldig godt organisert opplegg med mange høydepunkt!" 

"Ville ikke reise hjem! Det har vært helt magisk!" 

"Gleder meg til neste år!"

Se festivalminner fra 2016 på Facebook. 

 
Her skal vi bo

Utsikt fra frokostbord i Poiano

Alle deltakere blir innkvartert i hotell- og leilighetsresorten Poiano som ligger i en olivenlund utenfor sentrum av Garda. Poiano har firestjerners innkvartering og utsikt over Gardasjøen. 

Poiano byr på: 

  • Parkanlegg
  • Restauranter
  • Pianobar (selvsagt)
  • Vingård
  • Spa-avdeling
  • ...og mye annet

En typisk dag under festivalen

Moldekoret synger i klostergården i Garda

En typisk dag på festivalen begynner med at du spiser frokost med utsikt over Gardasjøen. 

Etter frokost kan du være med på et korverksted sammen med andre sangere. Korverkstedene er rett og slett korøvelser som ledes av italienske dirigenter. Her lærer du enkle sanger, noen av dem havner kanskje på repertoaret i ditt eget kor senere. Du trenger selvsagt ikke kunne italiensk, vi bruker engelsk som arbeidsspråk på korverkstedene, og det vil alltid være noen som kan oversette for deg hvis du trenger å stille et spørsmål.

På ettermiddagen og kvelden får du oppleve konserter (enten som sanger eller tilhører), kose deg med folkelivet i sentrum av Garda, utforske små butikker, kafeer og restauranter. Et av høydepunktene under festivalen er fellessang sammen med alle de andre sangerne som deltar på festivalen mens solen senker seg over sjøen.

Slik skal vi synge

Først og fremst skal vi synge og oppleve musikk sammen. Hva er mer naturlig enn å lære noen italienske sanger sammen når vi først befinner oss i Italia?

De korene som deltar vil selvsagt få synge små konserter under festivalen. Men vi legger vekt på at du skal lære noe nytt mens du er i Italia. Derfor engasjerer vi dyktige dirigenter til å holde korverksteder hvor du kan lære å synge italiensk musikk. 

I tillegg til korverksteder, blir det mye fellessang hvor alle sangerne som deltar kan samles for å lære noen noen nye sanger og synge dem sammen. Du trenger ikke forberede deg, det er bare å møte opp, lære et par nye sanger og synge dem der og da. 

Davide Benetti

er dirigent og organist og kommer fra Aosta-dalen hvor han underviser på konservatoriet. Davide dirigerer også vokalensemblet Arcova, og han samarbeider tett med komponister som hvert annet år kommer til det internasjonale komponistseminaret i Aosta. I 2013 gikk Davide av med seieren i den nasjonale Italienske dirigentkonkurransen 'Le mani in suono'.  Davide er en av festivalens instruktører, og han kommer også til å lede fellessang.

Carlo Pavese

har de siste tjue årene vært blant Italias mest populære dirigenter. Han kommer fra Torino, og var kunstnerisk leder for Europa Cantat-festivalen der i 2012. I tillegg til å dirigere, er Carlo en aktiv komponist som står på repertoaret til utallige italienske kor. Han dirigerer det nasjonale ungdomskoret i Italia, og er også visepresident i European Choral Association - Europa Cantat. Carlo er en av festivalens instruktører, og han kommer også til å lede fellessang. 

Praktisk informasjon og påmelding

Collegium Musicums kor på "åpen scene" i Garda

Vi samarbeider med Escape Travel som tar seg av alt det praktiske. Påmelding skjer direkte til Escape. 

Derved får dere alt i en pakke: Reise og opphold.  Om dere har lyst på noen ekstra opplevelser, for eksempel å bli værende i Italia en dag eller to etter festivalen, hjelper Escape dere med det. Kostnadene vil variere noe, avhengig av hvordan du eller dere skal reise.

Kor, enkeltsangere og grupper av sangere kan delta på festivalen. Det er en forutsetning at du er medlem av Norsk sangerforum, men du kan selvsagt ta med deg en livsledsager hvis du ønsker.

Dessverre er det begrenset med plasser på festivalen. Og vi må praktisere et "først til mølla"-prinsipp for påmelding. Det betyr også at vi ikke vil holde av plasser til kor som ønsker å bestemme seg senere. 

Prisen for reise og opphold vil variere, avhengig av hva dere ønsker og hvordan dere vil reise. For å få et tilbud, send en epost til Rolf Egeland rolf@escape.no med emnet "Sangerforum Garda 2017".


Bli med oss til Europa Cantat Tallinn

Hvert tredje år siden 1961 har Europa Cantat-festivalene samlet tusenvis av sangere og dirigenter fra hele Europa. 27. juli til 5. august 2018 kan du få en uforglemmelig opplevelse på festivalen som denne gang arrangeres i Tallinn, Estland. Du kan reise dit sammen med koret ditt, dra sammen med en gruppe sangere, eller du kan reise alene. Du kan delta på hele festivalen, eller du bare noen få dager - det velger du selv. 

Bli med oss til Europa Cantat Tallinn - les hele sakenProgram for Garda sangfestival 2017

Bli med oss til Italia for å synge i vakre omgivelser 22. til 26. september 2017. Slik vil programmet se ut, fra du reiser hjemmefra til du kommer hjem igjen.

Program for Garda sangfestival 2017 - les hele sakenNM for kor 2017

Kor- og dirigentorganisasjonene innbyr til NM for kor i oktober 2017.

NM for kor 2017 - les hele sakenSangerstevne i Drøbak 10. juni 2017

Drøbak Mannskor har igjen gleden av å invitere til sangerstevne i Drøbak i juni måned. Tidligere års suksessoppskrift med konserter på flere konsertscener i Drøbak sentrum vil vi tilby også i år. Korene vil få anledning til flere opptredener på dagen, noe som gir gode muligheter til å eksponere seg litt ekstra.

 

Sangerstevne i Drøbak 10. juni 2017 - les hele sakenVåre festivaler i Garda (Veneto, Italia) høsten 2016

Det er fortsatt noen ledige plasser på begge festivalene.

I samarbeid med Escape travel inviterer vi til festival for korsangere fra Norge i slutten av september og begynnerlsen av oktober 2016. Festivalen foregår i den lille byen Garda som ligger ved Gardasjøen mellom Milano og Venezia i Nord-Italia. NB. På grunn av stor påmelding, utvidet vi til to festivaler. Klikk her for å lese mer. 

Våre festivaler i Garda (Veneto, Italia) høsten 2016 - les hele sakenNordklang 3.-7. aug. 2016, Åbo, Finland

Velkommen til Åbo (Turku), Finland til den 16. Nordklang festivalen.

Nordklang 3.-7. aug. 2016, Åbo, Finland - les hele sakenFestivaloversikt

Her finner du oversikt over en del festivaler og konkurranser for kor.

Festivaloversikt - les hele saken


Lav medlemskontingent

Kontakt oss

Norsk sangerforum
Telefon: 63 81 53 65
E-post: sangerforum@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART