Bli med oss til Europa Cantat Tallinn

21.12.2017 11:25 Skrevet av

Hvert tredje år siden 1961 har Europa Cantat-festivalene samlet tusenvis av sangere og dirigenter fra hele Europa. 27. juli til 5. august 2018 kan du få en uforglemmelig opplevelse på festivalen som denne gang arrangeres i Tallinn, Estland. Du kan reise dit sammen med koret ditt, dra sammen med en gruppe sangere, eller du kan reise alene. Du kan delta på hele festivalen, eller du bare noen få dager - det velger du selv. 

Europa Cantat er en åpen festival hvor du kan synge på en million ulike måter. Festivalen tilbyr opplevelser for enkeltsangere, kor og dirigenter, og det er ingen konkurranseelementer. Europa Cantat-festivalene er kjent verden over for sin inspirerende atmosfære. Festivalen arrangeres hvert tredje år, hver gang på et nytt sted, men deltakerne har alltid et vell av tilbud å velge i. I 2018 arrangeres festivalen i Tallinn, en by som er berømt for sin kjærlighet til korsang.

Norsk sangerforum vil gi deg råd og veiledning om deltakelse i festivalen, og kommer selvsagt til å være til stede i Tallinn under Europa Cantat.

 

Alle sangere og alle kor vil finne noe som passer. Enten du har nettopp begynt å synge i kor eller du er profesjonell sanger - du vil få en uforglemmelig tid under festivalen i Tallinn.

Her er noe av det du kan oppleve på festivalen:

Festivalen tilbyr mange ulike modeller for å delta. Du kan delta i tre-fire dager, eller være med på hele festivalen. 

 

 

 

Korverksteder

Festivalen tilbyr 44 ulike korverksteder. På verkstedene synger du sammen med andre sangere fra mange kor, og får undervisning av en dirigent som er ekspert på det aktuelle repertoaret. Korverkstedene avsluttes med en konsertframføring av musikken dere har lært. De ulike korverkstedene varierer i lengde fra fire til åtte dager. Noen korverksteder krever at du øver litt på forhånd, mens andre korverksteder er lagt opp slik at du lærer musikken fra grunnen der og da. 

Her er noen av korverkstedene du kan velge mellom, og instruktørene som skal lede dem. Hvis det ikke står anført noe annet, er repertoaret for blandet kor.

Det er også egne verksteder for vokalgrupper og enkeltsangere, for eksempel

 

Fellessang

Fellessang eller "Open singing" foregår hver dag hvor samtlige festivaldeltakere kan delta. I tillegg inviteres innbyggerne i Tallinn til å være med å synge sammen med alle oss som er korsangere. Open singing er verken en konsert eller en korøvelse, men snarere en sammenkomst hvor alle kan oppleve gleden ved å synge sammen med andre. 

 

Mer informasjon om festivalen, og portal for påmelding finner du på http://ectallinn2018.ee 


Program for Garda sangfestival 2017

Bli med oss til Italia for å synge i vakre omgivelser 22. til 26. september 2017. Slik vil programmet se ut, fra du reiser hjemmefra til du kommer hjem igjen.

Program for Garda sangfestival 2017 - les hele sakenGarda sangfestival 2017

I samarbeid med Escape travel inviterer vi igjen til festival for korsangere fra Norge i september 2017. Du kan delta sammen med koret ditt, men festivalen egner seg like godt for individuelle sangere, så om du har lyst til å reise alene, eller sammen med en mindre gruppe, har du samme muligheten. Festivalen vår foregår i den lille byen Garda som ligger ved Gardasjøen mellom Milano og Venezia i Nord-Italia. 

Garda sangfestival 2017 - les hele sakenNM for kor 2017

Kor- og dirigentorganisasjonene innbyr til NM for kor i oktober 2017.

NM for kor 2017 - les hele sakenSangerstevne i Drøbak 10. juni 2017

Drøbak Mannskor har igjen gleden av å invitere til sangerstevne i Drøbak i juni måned. Tidligere års suksessoppskrift med konserter på flere konsertscener i Drøbak sentrum vil vi tilby også i år. Korene vil få anledning til flere opptredener på dagen, noe som gir gode muligheter til å eksponere seg litt ekstra.

 

Sangerstevne i Drøbak 10. juni 2017 - les hele sakenVåre festivaler i Garda (Veneto, Italia) høsten 2016

Det er fortsatt noen ledige plasser på begge festivalene.

I samarbeid med Escape travel inviterer vi til festival for korsangere fra Norge i slutten av september og begynnerlsen av oktober 2016. Festivalen foregår i den lille byen Garda som ligger ved Gardasjøen mellom Milano og Venezia i Nord-Italia. NB. På grunn av stor påmelding, utvidet vi til to festivaler. Klikk her for å lese mer. 

Våre festivaler i Garda (Veneto, Italia) høsten 2016 - les hele sakenNordklang 3.-7. aug. 2016, Åbo, Finland

Velkommen til Åbo (Turku), Finland til den 16. Nordklang festivalen.

Nordklang 3.-7. aug. 2016, Åbo, Finland - les hele sakenFestivaloversikt

Her finner du oversikt over en del festivaler og konkurranser for kor.

Festivaloversikt - les hele saken


Lav medlemskontingent

Kontakt oss

Norsk sangerforum
Telefon: 63 81 53 65
E-post: sangerforum@musikk.no

Trondheimsveien 50E
2007 Kjeller

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART