UNG KLASSISK

Ung klassisk 2018 arrangeres 14. til 17. mars og audition for finaleplass i Ung klassisk talent ble gjennomført lørdag 13. januar. Oppdatert informasjon om festivalen finner du på www.ungklassisk.no.
Vi tar sikte på å komme med noe info om årets festival her også om kort tid.


I mellomtiden kan du nedenfor lese litt om fjorårets festival.

Her finner du siste nytt fra Ung klassisk 2017

Opplev fremtidens stjerner nå!
- Talent – målbevisst øving – ungdommelig drivkraft - musikkglede


UNG KLASSISK er igjen klare for 4 dagers musikkfest der fokuset er unge musikere som utøver klassisk musikk på høyt nivå. I perioden 21. til 24. mars vil omlag 75 ungdommer innta Arendal kulturhus og Kilden Teater og Konserthus for å formidle musikkglede og ferdigheter som de har arbeidet for å perfeksjonere. Publikum kan oppleve flere kammerkonserter, konsert med solistprisvinnere i samspill med Kristiansand Symfoniorkester og ikke minst årets finale i Ung klassisk talent med 14 superfinalister. Publikum oppfordres til å benytte anledningen til å til å få med seg mange flotte konserter og støtte opp om den eneste klassiske festivalen i regionen som har unge utøvere som satsning. Ung klassisk lover store musikkopplevelser med ungdommelig spilleglede!

 

Fremtidens stjerner: fra ungt talent til profesjonell musiker

Festivalens slagord "Opplev fremtidens stjerner nå" vil kanskje virke en smule ambisiøst. Men et tilbakeblikk på festivalens og musikkonkurransens historikk viser man at mange av de unge som har deltatt i Ung klassisk, i dag er aktive og fremgangsrike profesjonelle musikere. De arbeider dels som frilansmusikere, dels som faste musikere i symfoniorkestre, operaen og andre formidlingsinstitusjoner. Det viser at man er på rett vei i talentutviklingsarbeidet på Sørlandet.

Det hevdes at for å bli profesjonell musiker må man, i tillegg til talent, ha minst 10.000 øvingstimer, et stort antall konsertopptredener og inngående kunnskap om repertoar og musikkteori i bagasjen. Å bli profesjonell musiker kan sammenlignes med å bli toppidrettsutøver. Det krever årelang systematisk innsats og all øving/trening er ferskvare som må vedlikeholdes hele karrieren gjennom.   

 

Ung klassisk – en møtearena for unge musikere og gode opplevelser for publikum

Ung klassisk tar sikte på å skape møteplasser som gir barn og unge muligheter til å presentere og utvikle sine talenter innen klassisk musikk. De unge gis profesjonelle scener og viktige møtepunkter for å knytte kontakter. I tillegg ønsker Ung klassisk at konsertene skal nå ut til et bredt publikum i alle aldre, og bidra til å øke interessen og oppslutningen om klassisk musikk. Ung klassisk byr på 11 konserter under festivalen.

 

Kammervorspiel, skolekonserter, symfoniorkester, matiné og talentfinale

I løpet av de 4 festivaldagene byr Ung klassisk på kammerkonserter med regionens mest talentfulle musikkungdom, stor konsert med Kristiansand Symfoniorkester der fjorårets solistprisvinnere får sin debut med profesjonelt orkester, skolekonserter, matiné med profesjonelle musikere, - og så rosinen i pølsa, finalekonserten der hele 14 finalister kjemper om gjeve priser i Ung klassisk talent. Programmet har et musikalsk mangfold som vil falle i smak hos de aller fleste som er glad i musikk.

 

Skolekonserter for fulle hus

Ung klassisk byr i år på hele 5 skolekonserter hvorav den siste også er åpen for øvrig publikum.
Ung klassisk skolesekk har 4 konserter med produksjonen «Veslefrikk med fela». 800 skolebarn får glede av disse konsertene. I tillegg tilbys Ung klassisk crossover der Lørdagsskolene i Agder har åpen skolekonsert i Store Torungen. Det ventes til sammen mellom 1.200 og 1.400 skoleelever på de fem skolekonsertene.

 

Talentutvikling på Sørlandet – et viktig samarbeid
Lørdagsskolene i Agder og Talentutviklingsprogrammet ved Universitetet i Agder har et utstrakt samarbeid og står, sammen med kulturskolene og fritidsmusikklivet, for den daglige talentutviklingen. Ung klassisk supplerer det hele med å skape en arena der unge musikere kan knytte kontakter og opptre på profesjonelle scener. Samarbeidet mellom disse aktørene er viktig for å skape muligheter for unge talenter.

Velkommen til konsertene!

 

 

Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART