Grunnlovsjubileet 1814 -2014

10.06.2014 14:43 Skrevet av Marianne Holm

Vi har feiret, vi har sunget, vi har gått i sangertog!
3 ganger HURRA for korene som har vært med og feiret Grunnloven i sammen med Akershus sangerforum. Uten dere hadde vi ikke kunnet gjennomført dette flotte arrangementet.

Det ble en strålende dag på Eidsvoll, vi feiret med 550 korsangere som sang nasjonalromantiske sanger av full hals. De fleste kjente tekstforfattere/komponister var med i repertoaret til korene.

Jubileet på Eidsvoll ble avsluttet med den nye sangen som ble spesialskrevet for jubileumsåret;
«Det går et festtog gjennom landet». Både kor og publikum var med og sang av hjertens lyst.

Dette var en verdig avslutning på noe stort!

Administrasjonen i Akershus sangerforum vil rette en stor takk til arrangementsgruppen; v/leder Wenche Majorsæter, Sissel Gjertsen og Liv Karin Clasèn. Retter også en stor takk til musikalsk leder Kjetil Aamann og ikke minst alle i styret (gammelt og nytt) for en fabelaktig innsats. Vi vil også rette en stor takk til tidligere leder Jorun Fagerhaug for hennes flotte innsats som konferansier på jubileet.

Besøk vår facebook side https://www.facebook.com/groups/akershussangerforum/?fref=ts her finner du flere bilder.


Hvor mye synges det i Norge?

Krafttak for sang vil gjerne dokumentere hvor mye som skjer av sangaktiviteter hver dag over hele landet. Derfor ønsker de å registrere så mye som mulig av slikt som foregår i perioden 6. til 20. mars. Registrer deres sangaktiviteter ved å følge lenken under.
Les mer...


"Kulturfordel" er lansert

Norsk musikkråd lanserte 25. februar sitt nye fordelsprogram for alle medlemmer, Kulturfordel. Hanne Kolstø sto for musikken og flere av samarbeidspartnerene stilte opp med infostand, konkurranser og premier.
Les mer...


Musikkutstyrsordningens neste søknadsfrist er 1. mars

Musikkutstyrsordningen er den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. Ordningens formål er å sikre tilgang til gode øvingslokaler over hele lander, og gode tekniske vilkår for framføring av rytmisk musikk.
Les mer...


Penger til kurs og kompetansehevende tiltak - frist 15. desember

KOMP er en støtteordning for kortere kurs, opplæringsprosjekter og andre kompetansehevende tiltak innen rock, jazz, folkemusikk, verdensmusikk, viser mm.
Les mer...


Følg oss på sosiale medier

Du kan kommunisere med Akershus musikkråd gjennom sosiale medier. Følg oss på Facebook eller Twitter.
Les mer...


Kjedeligste kulturbudsjett på mange år

Her var det lite å bry seg om for det lokale musikklivet. Verken mye å hisse seg opp over, eller noe å glede seg over. At det går an å lage et kulturbudsjett med så lite innhold - kommenterer daglig leder i Akershus musikkråd, Jon G. Olsen. Og når ministeren fremhever at det lokale musikklivet sparer kr 135,- per år siden årsavgiften i Frivillighetsregisteret fjenes, viser det med all tydelighet at dette budsjettet er en kjedelig kopi.
Les mer...


Skedsmo musikkråd-valgmøte

Skedsmo musikkråd inviterer til møte om kulturpolitikken i Skedsmo og utfordrer partiene, 2. september kl 18:30 i Black Box på Lillestrøm kultursenter.
Les mer...


Dialogmøte om musikklivet i Akershus

Akershus fylkeskommune inviterer til dialogmøte om musikk i forbindelse med den nye kulturplanen. Connect på Lillestrøm kultursenter torsdag 17. september 2015, kl. 14-18.
Les mer...


Blir Lørenskog Norges beste musikk-kommune? i 2014?

Kommunene Hamar, Lørenskog og Radøy er nominerte til den gjeve tittelen som Norges musikkommune i 2014. Prisen deles ut for andre gang, og har som mål å gjøre stas på norske kommuner som gjør en ekstra innsats for sitt lokale musikkliv.
Les mer...


Bjørn Hansen gjenvalgt som styreleder i Akershus musikkråd

Bjørn Hansen ble gjenvalgt som styreleder da Akershus musikkråd hadde årsmøte 22. april i lokalene på Kjeller, Årsmøtet viste en organisasjon i god utvikling og med meget stor og omfattende aktivitet. Partnerskapsavtalen med fylkeskommunen var en av nyhetene som ble presentert i møtet.
Les mer...


Akershus musikkråd + Akershus fylkeskommune = sant

Akershus fylkeskommune inngikk 22. april formell partnerskapsavtale med Akershus musikkråd. Avtalen bekrefter det gode samarbeidet mellom partene og sikrer en videreutvikling av samarbeidet de kommende 4 år. "Vi er veldig fornøyd med avtalen, den legger et godt grunnlag for videre utvikling på musikkområdet i Akershus", sier styreleder Bjørn Hansen i en kommentar til avtalen.
Les mer...


Årsmøte i Akershus musikkråd

Akershus musikkråd holder sitt årsmøte onsdag 22. april i møtelokalene til kontoret på Kjeller. Medlemsorganisasjoner og lokale musikkråd har fått tilsendt saksdokumenter direkte.
Les mer...


Innføringskurs i musikkteori

Skal du søke Musikklinja på Videregående Skole denne våren?

Stovner Rockefabrikk tilbyr nå innføringskurs i musikkteori, skreddersydd for opptaksprøven ved musikklinja.


Les mer...


Spennende korpsvår

Korpsnett Norge inviterer til Landsstevne for voksenkorps og NM i marsjering. På Smågardistvestivalen blir det tattoo med Alexandria Marching Band fra Minnesota og H.M. Kongens Garde blant deltakerne.
Les mer...


Søknadsfrist for KOMP 10. februar 2015

Da har Kulturdepartementet bekreftet at KOMP skal videreføres, og fortsatt administreres av Norsk musikkråd. Online søknadsfrist er åpnet.
Les mer...


Vi gratulerer Kongen med 80-års dag!

Nei, det er ikke Harald. Det er han andre... Elvis Presley ville fylt 80 år i dag, og her på kontoret spilles det bare kongelig musikk i hele dag! Ryktene vil også ha det til at en av de ansatte drar helt til Graceland i Memphis for å komme med en nærmere posthuman gratulasjon.
Les mer...


HUFF og HUFF og HUFF

"Et slag i ansiktet for det frivillige musikklivet", sier daglig leder Jon G. Olsen i en første kommentar til statsbudsjettet. Store kutt i tilskudddene til opplæring og kvalitet, og til gode lokaler og arenaer svir, og det er lite annet å glede seg over enn litt ekstra til de korene som vinner i lotteriet om konsertstøtte.
Les mer...


Spennende møte med lokale musikkråd

6. mai var musikkrådene fra kommunene i Akershus samlet på Kjeller til et inspirasjons- og informasjonsmøte. Hele 9 musikkråd deltok, og fikk presentert seg, fikk høre om den nye akustikkstandarden og samarbeid medllom musikkrådene og kommunene.
Les mer...


Musikkrådet på landssamling i Bodø

Alle fylkesavdelingene av Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund var samlet i Bodø 2,.4. april. Akershus musikråd var selvsagt med, og fikk mye inspirasjon fra de andre kollegene rundt i landet.
Les mer...


Nyttårsfestspill 2014 i Ski, 26. januar

De siste årene har Ski musikkråd arrangert Nyttårsfestspill i Rådhusteatret den siste søndagen i januar.

Nyttårsfestspill i 2014 blir derfor søndag 26. januar - og det blir det femte i rekken!

Her kan du se plakat for Nyttårsfestspill 2014
Les mer...


Økt grense for skattefri utbetaling

Grensen for skattefrie utbetalinger til enkeltpersoner for frivillinge lag og foreninger er vedtatt hevet fra kr 4.000,- pr år til kr 6.000,- pr år, med virkning fra og med 2014.
Les mer...


Søknadsfrist KOMP 15. desember

KOMP er en støtteordning for kortere kurs, opplæringsprosjekter og andre kompetansehevende tiltak innen rock, jazz, folkemusikk, verdensmusikk mm.
Les mer...


Sponsorkurs for konsertarrangører i Akershus med Linnéa E. Svensson

Les mer...


Spennende halvårsmøte i Ski musikkråd

Halvårsmøte 21. oktober var viet øvelokaler for musiklivet i Ski. Akershus musikkråd presenterte de nedslående resultatene fra akustikkmålingene i kommunen. Det gjenstår fortsastt noen få målinger, men allerede nå kan vi fastslå at opp mot 90% av musikklokalene i Ski ikke er egnet til det de brukes til.
Les mer...


Inspirerende frivillighetsdag i Akershus

Mer enn 50 personer fant tid til å delta i Konferanse for regionale frivillige organisasjoner «Kultur, frivillighet og folkehelse» som ble arrangert i Fylkestingssalen. Konferansen var ment å være en ettermiddag for inspirasjon og kompetanseheving for frivillige organisasjoners regionale ledd og fylkespolitikere. Det ble det.
Les mer...


Ukens styreleder:
Bjørn Hansen, Akershus musikkråd

Hver uke presenterer Norsk musikkråd en av sine styreledere. Denne uken er det vår egen Bjørn Hansen som er i fokus.

Jeg heter Bjørn Hansen og er styreleder i Akershus musikkråd. Jeg er også styremedlem i Ski musikkråd og medlem i Korpsnett Norge i tillegg til at jeg driver som selvstendig næringsdrivende.
Les mer...


Spennende møte for frivillige organisasjoner

25 . september arrangerer Akershus musikkråd, i samarbeid med Akershus Idrettskrets, Akershus Barne- og Ungdomsråd og VOFO i Akershus en spennende ettermiddag for alle tillitsvalgte i fylkets regionale frivillige organisasjoner. Med spennende foredragsholdere og dialoger mellom deltakerne blir dette en ettermiddag som blir både nyttig, interessant og hyggelig.
Les mer...


Akershus musikkråd og Kulturmeldingen

Akershus musikkråd lar seg høre om Kulturutredningen 2014.
Musikkrådet er fornøyd med en grundig og god utredning, og er spesielt fornøyd med at det np anbefales klart at det er "Tid for et lokalt kulturløft". De lokale musikklagene, korene, korpsene, bandene, visegruppene osv utgjør en stor del av "Den kulturelle grunnmuren" - som utredningen nå sier må få bedre arbeidsvilkår.
Les mer...


Adresseforandring Akershus musikkråd

Vi befinner oss fortsatt på akkurat samme sted, men adressen har blitt forandret. Så nå er riktig postadresse og besøksadresse:
Akershus musikkråd,
Trondheimsveien 50E, 2007 Kjelle
r.


Spennende kulturutredning fra regjeringen

Det er mye spennede å lese i kulturutredningen. Ikke minst det store fokus på lokalt kulturliv, nå er det de lokale kor, korps, storband, trekkspillklubber, konserter mm som skal i fokus. Vi er spent på hva dette fører til i praksis, men uansett: Vi gleder oss over mye positivt.
Les mer...


Kårer Norges beste musikkommune

Til våren vil én av landets 428 kommuner bli utropt til «Norges musikkommune 2012». Målet er å sette fokus på hvilke ambisjoner norske kommuner har for sitt lokale musikkliv og hedre kommuner som satser helhetlig og langsiktig.

Foreslå din kommune her
Les mer...


Stor påmelding til nettverksmøte for arrangører

Onsdag 20. mars kl. 17.00 inviterer MØST og Akershus musikkråd til et faglig innholdsrikt møte for alle som arrangerer konserter og festivaler i området rundt Lillestrøm.
Les mer...


Syng i kanon

Når du blir lei av Fader Jakob og Hanen stend på stabburshella, finnes det nok av alternativer.
Les mer...


Unge arrangører på UKM

For første gang er både deltakere og arrangører ungdommer i Gjerdrum.

Les saken i Romerikes Blad her


Etterlyser spillesteder for uetablerte og unge band

Det er få faste spillesteder for unge band på Romerike, sier Roy Botten til Romerikes Blad.
Les mer...


Akershus først ute

Akershus er første fylke ut med nye nettsider i musikkrådsystemet. De nye nettsidene er mer moderne og skal også være lettere å finne fram i. Utseendet er også tilpasset nye lese-enheter, nettbrett og mobiltelefon. "Vi er ikke helt ferdig med tilpasningene til mindre nettbrett og mobiltelefoner enda, men dette kommer i løpet av måneden", sier daglig leder Jon G. Olsen - som også er en av de som har stått bak utviklingen av den nye malen.
Les mer...


Læringspris til Follo Seniororkester

Follo seniororkester fikk læringspris på 5000 kr for godt voksenopplæringsarbeid og for å skape gode opplevelser i nærmiljøet.
Les mer...


Romeriksmesterskapet i Rock!

I år kan band fra hele Akershus være med og kjempe om spillejobber, pengepremier og utstyr. Allerede nå kan band melde seg på for å bli ett av i alt 8 band som får spille på den store finalen på Lillestrøm lørdag 10. november.
Les mer...


Nannestad kommunehus -
fint for kor

Storsalen i Nannestad kommunehus er godt egnet til kor, kanskje i største laget til øving men godt egnet til konserrter for kor.
Les mer...


"Allsang for alle"

Turneperiode 29. mai- 22. juni

Den andre av tre allsang-turneer for 2012, kommer Åsne Berre Persen og Trond Akerø-Kleven igjen på besøk. Da er det bare å renske stemmen for kjente og kjære sanger som passer til varme sommerdager og lyse sommernetter.Les mer...


SKI Kulturfestival 2012

SKI Kulturfestival starter lørdag 2. juni kl 11.00.<